ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προς παραίτηση ο Βέργας με παρότρυνση Νικόλα

Έντονο παρασκήνιο με τον Δήμαρχο Πάφου ένα βήμα πριν την έξοδο

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Την «οικιοθελή» αποχώρηση από τα δημοτικά δρώμενα της Πάφου φαίνεται ότι έχει αποφασίσει ο Δήμαρχος της πόλης Σάββας Βέργας. Κίνηση που αν τελικά υλοποιηθεί θα έχει προεκτάσεις και σε κομματικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά και διαψευστεί, από τον ίδιο, θέλουν τον Σάββα Βέργα να παραιτείται από το αξίωμα του Δημάρχου της Πάφου ένεκα της εμπλοκής του στην υπόθεση με τα απειλητικά sms αλλά και την χωρίς τέλος αρνητική δημοσιότητα και με άλλες υποθέσεις.

Από το βράδυ της Πέμπτης  έντονη ήταν η φημολογία στους Παφίτικους κύκλους ότι ο Δήμαρχος της πόλης θα υποβάλει την Παρασκευή την παραίτησή του.

Σύμφωνα με ανεπίσημες κομματικές πηγές στην Πάφο η αντίστροφη μέτρηση για την φερόμενη παραίτηση Βέργα ξεκίνησε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο ο οποίος όπως λένε οι ίδιες πηγές του ζήτησε να υποβάλει την παραίτησή του.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ φαίνεται   να επικαλέσθηκε τον αντίκτυπο που έχει  προκληθεί από την συνεχιζόμενη αρνητική για τον ίδιο τον Δήμαρχο Πάφου  αλλά και για το κόμμα δημοσιότητα.

Ωστόσο παρά την έντονη φημολογία δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από τον ίδιο τον κ. Βέργα παρά μόνο υπό μορφή διαρροών ότι την Παρασκευή θα δώσει συνέντευξη τύπου όπου εκτός των άλλων θα ανακοινώσει και την παραίτησή του.

Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ και o Νικόλας
Ανεπίσημες κομματικές πηγές από την Πάφο έλεγαν στην «Κ» ότι η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού απόγευμα Πέμπτης με την οποία η Πινδάρου ζητούσε την παραίτηση Βέργα ουσιαστικά μπορεί να διαδραμάτισε ρόλο στις μετέπειτα εξελίξεις.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι η χρονική συγκυρία των δυο συμβάτων δεν μπορεί αγνοηθεί με κάποιες απόψεις να επιμένουν ότι  ουσιαστικά λειτούργησε «πιεστικά» στην ηγεσία του ΔΗΚΟ να ζητήσει παρασκηνιακά από τον Δήμαρχο Πάφου να παραιτηθεί βγάζοντας έτσι το κόμμα από την δύσκολη θέση να το ζητήσει δημόσια με ότι προέκταση θα είχε για το ίδιο το κόμμα.

Η παρασκηνιακή διευθέτηση του όλου ζητήματος όπως λέγεται έντονα στους Παφίτικους κομματικούς κύκλους έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο Σάββας Βέργας είναι από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΔΗΚΟ Πάφου και του σκληρού πυρήνα της ομάδας Νικόλα Παπαδόπουλου.

Πάντως το αντίπαλο κομματικό δέος  Χρίστος Πατσαλίδης την ώρα που είχαν φουντώσει οι φήμες για παραίτηση Βέργα βρισκόταν στις Βρυξέλλες για παρουσίαση των προετοιμασιών του Πάφος 2017.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση