ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πορτογαλία: Παραμένει υπό κράτηση ο Σόκρατες

Το κόμμα των Σοσιαλιστών προβλεπόταν ότι θα έφτανε σε άνετη νίκη στις εκλογές του 2015

ΑΜΠΕ

AP


Παράταση της κράτησης του πρώην πρωθυπουργού Σόκρατες αποφάσισε η πορτογαλική Δικαιοσύνη, για τις κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή.

Ο Σόκρατες είχε συλληφθεί το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας αμέσως μετά την άφιξή του από το Παρίσι, ενώ η ανάκρισή του από τις αρχές ολοκληρώθηκε περίπου τρια εικοσιτετράωρα αργότερα.

Τρεις συνεργάτες του επίσης συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας: ο επιχειρηματίας Κάρλος Σάντος Σίλβα, ο δικηγόρος Γκοντσάλο Τριντάλε Φερέιρα και ο σοφέρ του πρώην πρωθυπουργού Ζοάο Πέρνα.

Η αστυνομία έχει διενεργήσει σειρά ερευνών, κυρίως στο σπίτι του Σόκρατες στη Λισαβόνα, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού. Οι υποψίες αφορούν τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων άγνωστης προέλευσης, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Η διενέργεια της έρευνας άρχισε έπειτα από καταγγελία τράπεζας στην Κεντρική Υπηρεσία Έρευνας και Ποινικής Δράσης, στο πλαίσιο του νόμου για τη πρόληψη και καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν το ξέσπασμα του σκανδάλου, το κόμμα των Σοσιαλιστών προβλεπόταν ότι θα έφτανε σε άνετη νίκη στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2015.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση