ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακυβέρνητο πλοίο με 700 μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης

Η επιχείρηση ρυμούλκησης πάντως δεν έχει αρχίσει ακόμα

ΑΜΠΕ

Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού έχουν κινητοποιήσει οι ελληνικές Αρχές στην προσπάθειά τους να διασώσουν τους περίπου 700 μετανάστες που βρίσκονται στο φορτηγό πλοίο που πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά της Κρήτης. Κύριο σχέδιο των Αρχών είναι να επιχειρήσουν να ρυμουλκήσουν το σκάφος των μεταναστών με τη Φρεγάτα και να το οδηγήσουν στα νότια παράλια της Κρήτης.

Η επιχείρηση ρυμούλκησης πάντως δεν έχει αρχίσει ακόμα. Σε ετοιμότητα βρίσκονται επίσης τέσσερα παραπλέοντα εμπορικά πλοία. Οι μετανάστες επιβάλλεται να εξεταστούν για τον ιό Έμπολα και για αυτό το λόγο έχει κινητοποιηθεί ιατρικό κλιμάκιο από το Ηράκλειο.

Το συντονισμό των ενεργειών κατά την εν εξελίξει επιχείρηση έχει η Φ/Γ «ΥΔΡΑ», ως τοπικός διοικητής,  έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Στο σημείο βρίσκονται επίσης τέσσερα παραπλέοντα πλοία και το “Super Puma” της Π.Α. Η επιχείρηση διεξάγεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί εντάσεως 8 μποφόρ και το ύψος του κύματος φθάνει τα 3 μέτρα.

Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, ο οποίος πραγματοποιεί προγραμματισμένη διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση