ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ - Μπαρτσελόνα 0-4: Από άλλο πλανήτη

Έχασε και ο Άγιαξ και ο ΑΠΟΕΛ πάει Άμστερνταμ για το διπλό πρόκριση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Ο ιστορικός αγώνας στο ΓΣΠ ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και τη Μπαρτσελόνα βρήκε την ομάδα της Καταλονίας να κερδίζει με 4-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λιονέλ Μέσι που με το χατ τρικ που πέτυχε έφτασε τα 74 τέρματα στο Champions League και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού. Το χορό των γκολ άνοιξε ο Λουίς Σουάρες στο 27’.

Οφθαλμοφανέστατη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις 2 ομάδες, με τους «μπλαουγκράνα» να δείχνουν από το πρώτο λεπτό τις επιθετικές τους διαθέσεις. Πλέον το ΑΠΟΕΛ θα τα δώσει όλα για την 3η θέση στον αγώνα στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ, ο οποίος δέχτηκε την ήττα από την Παρί  με 3-1.

Ο αγώνας

Εφιαλτικό ημίχρονο

Μια «δαιμονισμένη» Μπαρτσελόνα δεν άφησε κανένα περιθώριο διεκδίκησης στον ΑΠΟΕΛ στο 1ο ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τερματοφύλακας της Μπάρτσα ήταν θεατής σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά. Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, κυριολεκτικά δεν κατάφεραν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή. Οι «μπλαουγκράνα» έδειξαν από πολύ νωρίς προθέσεις τους. Φάνηκε ξεκάθαρα η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων. Το ποσοστό κατοχής της μπάλας για τη Μπάρτσα άγγιξε σε ορισμένες περιπτώσεις και το 75%. Ο Ούρκο Πάρντο ήταν ο κορυφαίος παίκτης των «γαλαζοκιτρίνων» στο 1ο ημίχρονο. Ο πορτιέρο του ΑΠΟΕΛ αποσόβησε το γκολ σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις στα σουτ των Μέσι και Σουάρες. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν στο 27ο λεπτό μετά από ωραία ενέργεια και γκολ του Λουίς Σουάρες. Στο 38΄ο Μέσι με κοντινή προβολή έγραψε το 0-2 το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Τα ίδια και στην επανάληψη
Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα συνέχισε από εκεί που έμεινε. Η ομάδα του Ενρίκε είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και ανάγκασε την ομάδα του Γιώργου Δώνη να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Στο 58΄ο Άλβες έκανε την κάθετη μπαλιά στο Μέσι ο οποίος έκανε το 3-0 με ένα όμορφο πλασέ. Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ ξεθάρρεψε και προσπάθησε να βγει στην επίθεση. Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα μπορούσαν να μειώσουν στο 65΄με το Ντε Βινσέντι όμως ο Τερ Στέγκεν πραγματοποίησε μια εκπληκτική απόκρουση στο σουτ του Αργεντινού. Στο 70΄ο Ραφίνια δέχτηκε 2η κίτρινη κάρτα σε φάουλ που έκανε στο Ντε Βινσέντι και αποβλήθηκε. Οι φιλοξενούμενοι έριξαν το ρυθμό τους μετά την αποβολή του Ραφίνια, ωστόσο στο 85’ η αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν με την αποβολή του Αμορίν στο 84’ με 2η κίτρινη.

Ρεκόρ με στιλ
Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Λίο Μέσι με το τρίτο του προσωπικό του γκολ και τέταρτο συνολικά στον αγώνα. Τα 74 γκολ που έφτασε τον κατατάσσουν ως τον αρχισκόρερ του θεσμού, σπάζοντας και το ρεκόρ αυτό.

Σκορ: 0-4
Σκόρερ: 27’ Σουάρες, 38’, 58’, 84  Μέσι
Κίτρινες: 31’ Καρλάο / 33’ Άλβες, 35’ Ραφίνια
Κόκκινες: 84’ Αμορίν / 70’ Ραφίνια (2η κίτρινη)

Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Αμορίμ, Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους (74’ Τζεμπούρ), Γκόμες, Αλωνεύτης (46’ Εφραίμ), Σέρινταν, Μαντούκα (63’ Ντε Βινσέντι)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Άλβες, Άλμπα (62’ Αντριάνο), Πικέ, Μπαρτρά, Μασεράνο, Ραφίνια, Ράκιτιτς (62’ Ερνάντες), Πέδρο, Σουάρες (77’ Μπουσκέτς), Μέσι

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση