ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κινητοποιήθηκε και ο στρατός στο Μιζούρι

Τις τελευταίες δύο ημέρες το Φέργκιουσον, έγινε κέντρο ταραχών, λεηλασιών και εμπρησμών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Κυβερνήτης του Μιζούρι διέταξε χθες την ανάπτυξη περισσότερων από δύο χιλιάδων στρατιωτών και αστυνομικών μέσα και γύρω από το Φέργκιουσον, με στόχο να αποτρέψει νέα κρούσματα βίας.

Οι ταραχές ξέσπασαν μετά την απόφαση του σώματος των ενόρκων να μην ασκηθούν διώξεις εναντίον του λευκού αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα, στις 9 Αυγούστου, τον άοπλο μαύρο έφηβο Μάικλ Μπράουν. Τις τελευταίες δύο ημέρες το Φέργκιουσον, έγινε κέντρο ταραχών, λεηλασιών και εμπρησμών. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη, το Λος Αντζελες, το Ντάλας, την Ατλάντα και άλλες πόλεις. Η Αστυνομία προέβη σε περισσότερες από 400 συλλήσεις. Ο κυβερνήτης της πολιτείας κάλεσε τους πολίτες να διαδηλώσουν ειρηνικά και να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές σε ιδιοκτησίες.

Για υποκρισία μιλούν οι Ρώσοι
Για υποκρισία σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ταραχές και οι διαδηλώσεις σε πολλές αμερικανικές πόλεις αποτελούν απόδειξη ότι οι κατήγοροι της Μόσχας σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι υποκριτές.
Αυτή η τεράστια έκρηξη, η δημόσια αγανάκτηση και η δυσανάλογη αντίδραση των αρχών για επιβολή του νόμου, προστίεται, επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για συστημικό πρόβλημα στην αμερικανική δημοκρατία, η οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη βαθιά φυλετική διαίρεση.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση