ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μια σπουδαία προσωπικότητα για τη Δημαρχία της Πάφου

Η εν εξελίξει κρίση στην Επαρχία της Πάφου, έχει οδηγήσει ήδη σε κομματικά παρασκήνια και διεργασίες. Μάλιστα διάφοροι κομματικοί παράγοντες από όλους τους κομματικούς χώρους δεν έχουν παραλείψει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τον δημαρχιακό θώκο.

Υπό ομαλές συνθήκες, η εκλογική διεργασία στην Επαρχία Πάφου θα αντιμετωπιζόταν όπως κάθε άλλη. Οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι κομματικές έριδες θα αντιμετωπίζονταν ως κάτι φυσιολογικό στον εκλογικό αγώνα. Ωστόσο η Πάφος μυρίζει μπαρούτι εδώ και καιρό. Σκάνδαλα με πρωταγωνιστές κομματικούς παράγοντες της Πάφου έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα την εμπιστοσύνη της κυπριακής κοινωνίας προς το πολιτικό σύστημα.

Σ’ αυτό το σημείο, η διαδοχή του Σάββα Βέργα θα μπορούσε να αποτελέσει στοίχημα για την πολιτεία. Την εξυγίανση του διαβρωμένου πολιτικού συστήματος και την απαρχή μίας νέας πολιτικής σελίδας. Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ακόμα χαρτιά να παίξουν και υπάρχει ο χρόνος για ανασύνταξη και διόρθωση των τραγικών λαθών.

Αυτή τη στιγμή η Πάφος χρειάζεται έναν Δήμαρχο που θα τονώσει το κύρος της πόλης, η οποία δυσφημήθηκε πολύ το τελευταίο διάστημα. Μία προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους, κοινώς αποδεχτή από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να επουλώσει τις νωπές πληγές και να ενώσει τον κόσμο της Πάφου. Χρειάζεται κάποιον άφθαρτο, που θα κάνει τον κάθε τον κάθε πολίτη να νιώσει ότι μετά από την πλήρη ισοπέδωση θεσμών και αξιών, το πάθημα έγινε μάθημα. Θα είναι άλλωστε πράξη αυτοκριτικής η οποία θα έδειχνε στους πολίτες ότι η πολιτεία λαμβάνει τα μηνύματα της εποχής. Ίσως η απαρχή για την εμπλοκή ατσαλάκωτων προσωπικοτήτων στην πολιτική σκηνή.

Το αποκαρδιωτικό ωστόσο είναι ότι παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ περί πλήρους προσήλωσης στο ευρύτερο κοινό και όχι στις κομματικές επιδιώξεις, το μέλλον της Πάφου και συνεπώς του πολιτικού συστήματος διαγράφεται ζοφερό. Κανένας πολιτικός σήμερα, δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί μία τέτοια πραγματικότητα. Τα σκάνδαλα, οι διαπλοκές και η εμπλοκή σε ένα πελατειακό σύστημα φαίνεται να αγγίζει πάντοτε τον «άλλο». Αυτός είναι και ο λόγος που οι ίδιοι δεν θα επέτρεπαν ποτέ την αλλαγή πλεύσης στο πολιτικό γίγνεσθαι. Το κομματικό παζάρεμα και πάρε δώσε θα επικρατήσουν όπως όλα δηλούν στην Πάφο. Και η κυπριακή κοινωνία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε μία παρατεταμένη παρακμή χωρίς ελπίδα διαφυγής.

 

Μαρίνα Οικονομίδου: Τελευταία Ενημέρωση