ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων από την REACTION

Η REACTION διοργανώνει εκδηλώσεις με σκοπό πρόληψης των τροχαίων στους κυπριακούς δρόμους

ΚΥΠΕ

Το πρόβλημα των οδικών συγκρούσεων είναι ιδιαίτερα έντονο την εορταστική περίοδο γι΄ αυτό και ο στόχος είναι κανένας συνάνθρωπος μας να μην χαθεί στην άσφαλτο την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών, τονίστηκε σε σημερινή διάσκεψη Τύπου που οργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός REACTION Youth for the Prevention.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, παρουσιάστηκε η Παγκύπρια Ενημερωτική Εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας – Χριστούγεννα 2014 υπό τον τίτλο «1008 ώρες και 42 δράσεις για την οδική ασφάλεια».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION και Αντιπρόεδρο του Πανευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας για την Οδική Ασφάλεια, Μάριο Σταύρου, από το 2000 μέχρι σήμερα, τα τελευταία δηλαδή δεκατέσσερα χρόνια, 60 συνάνθρωποι μας σκοτώθηκαν στους κυπριακούς δρόμους την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός REACTION Youth for the Prevention, όπως τονίστηκε στη δημοσιογραφική Διάσκεψη, είναι ένας κυπριακός οργανισμός νέων που δραστηριοποιείται και αναγνωρίζεται πλέον σε πάρα πολλές χώρες στον τομέα της οδικής ασφάλειας δεν μπορούσε να μην προχωρήσει στον άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων για την αναχαίτιση του προβλήματος των οδικών συγκρούσεων τις γιορτινές ημέρες του 2014 και 2015.

Στο πρόγραμμα που παρουσίασε σήμερα συμπεριλαμβάνονται δραστηριότητες από ένα μεγάλο φάσμα εκδηλώσεων σε όλες τις πόλεις και αρκετά χωριά της Κύπρου και θα διαρκέσουν 42 ημέρες (19 Δεκεμβρίου – 29 Ιανουαρίου). Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν 42 ενημερωτικές δράσεις πρόληψης σε όλη την Κύπρο ενώ η εκστρατεία θα διαρκέσει πέραν των 1000 ωρών.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας θα υπάρξει μεγάλη εκστρατεία και στα ΜΜΕ με στόχο την ενημέρωση του κοινού για 4 διαφορετικά θέματα για την οδική ασφάλεια (οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης – οδήγηση χωρίς ασφαλιστική κάλυψη – οδήγηση χωρίς ΜΟΤ – οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα).

Από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 07 Ιανουαρίου, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να μην έχουμε καμία θανατηφόρα οδική σύγκρουση, ανέφερε ο Πρόεδρος του REACTION.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ, Μάριος Παυλίδης, δήλωσε είναι με ιδιαίτερη χαρά και με συναίσθηση της ευθύνης μας που συμμετέχουμε σαν ο μόνος οργανωμένος σύνδεσμος επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών επειδή γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τις συνέπειες και τις επιπτώσεις που καλείται κάποιος να αντιμετωπίσει στην περίπτωση που είναι ανασφάλιστος και παρουσιαστεί ανάγκη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση