ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύλληψη συμβούλου του Νταβούτογλου στην Γερμανία

Κρίση κατασκοπείας ανάμεσα στην Τουρκία και στην Γερμανία

Του ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη

 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μια νέα κρίση έρχεται να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις σχέσεις Τουρκίας- Γερμανίας. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Γερμανία έθεσε υπό κράτηση τρεις πολίτες της Τουρκίας. Στην λίστα των συλληφθέντων ξεχωρίζει το όνομα ενός συνεργάτη του Τούρκου Πρωθυπουργού.
 
Οι γερμανικές αρχές υποψιάζονται ότι οι τρεις Τούρκοι πολίτες εξασφάλιζαν πληροφορίες για λογαριασμό των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ).
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τουρκική πρωθυπουργία, διέψευσε ότι οι τρεις Τούρκοι συνδέονται με τη ΜΙΤ. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, τα διαδικτυακά μέσα Oda TV και Τ24 γράφουν ότι ο ένας εκ των υπόπτων είναι ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, Μουχαμμέντ Ταλχά Γεργκερλίογλου.
 
Η νέα εξέλιξη έρχεται να φορτίσει την ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας. Το τελευταίο διάστημα, οι κύκλοι της τουρκικής κυβέρνησης κατηγορούν το Βερολίνο με το πρόσχημα ότι αναμιγνύεται στα εσωτερικά δρώμενα της Τουρκίας. Κάποιοι κύκλοι της τουρκικής προεδρίας συνδέουν την Υπόθεση Γκεζί με την δράση των μυστικών υπηρεσιών στην Τουρκία.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση