ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κόμματα: Ορθή αλλά όχι αρκετή η αντίδραση του Πρόεδρου

Επιβάλλεται ανασκόπηση στρατηγικής στο Κυπριακό υποστηρίζει ο Δημήτρης Συλλούρης

ΚΥΠΕ

Προς την ορθή κατεύθυνση χωρίς ωστόσο αυτή να είναι αρκετή, θεωρούν ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ πως κινείται αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας έναντι της προκλητικής έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. 
 
Ορθές χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τις επισημάνσεις και την αντίδρασή του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον ΟΗΕ, «ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό» όπως είπε.

«Αυτό που μεθοδεύεται αυτή τη στιγμή από την ίδια τη ΓΓ του ΟΗΕ είναι στην πραγματικότητα η σταδιακή αποαναγνώριση της ΚΔ και η απόδοση ψήγματος νομιμότητας στο παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής. 

«Η αντίδραση μας δεν θα πρέπει να περιοριστεί σε εσωτερικές πολιτικές δηλώσεις, αλλά να είναι αποφασιστική, έντονη και κυρίως να προσελκύσει την προσοχή και το ενδιαφέρον των προβολέων της διεθνούς κοινότητας» κατέλειξε.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, υποστηρίζει πως επιβάλλεται συνολική ανασκόπηση της κατάστασης στο Κυπριακό και αναδόμηση της στρατηγικής και της τακτικής μας, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να σερνόμαστε άλλο πίσω από τις εξελίξεις.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είπε πως “είναι φανερό ότι για άλλη μια φορά, και αυτή τη φορά με πολύ προκλητικό τρόπο οι καλοθελητές που υποτίθεται ότι ήρθαν να βοηθήσουν για λύση του Κυπριακού, παραγνωρίζουν την ουσία του Κυπριακού, που είναι η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και εκμεταλλεύονται τη δική μας καλή θέληση, όπως προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την καλή θέληση του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα όπως πολλές φορές έπραξαν στο παρελθόν”.

Οι διπλωματικές ενέργειες της Κυβέρνησης πρέπει να ενταθούν και θα πρέπει να δράσουμε προς την πλευρά όλων των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, συνέχισε, προσθέτοντας δεν μπορούμε να σερνόμαστε άλλο πίσω από τις εξελίξεις.

Επιβάλλεται να ανασκοπήσουμε συνολικά την κατάσταση και να αναδομήσουμε τη στρατηγική και την τακτική μας, κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση