ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μεγάλο ενδιαφέρον από τους Τ/κ για τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Εκτενή δημοσιεύματα για την τεράστια νίκη του Αλέξη Τσίπρα

ΚΥΠΕ

Για νίκη της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα με σημασία για την Ευρώπη, γράφει ο τ/κ Τύπος σήμερα που σημειώνει το υψηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την παρουσία της Χρυσής Αυγής.

Για αναγέννηση της αριστεράς στην Ευρώπη, γράφει η “Αφρίκα” στο κύριο άρθρο της σήμερα υπενθυμίζοντας ότι ο νεαρός – όπως σημειώνει – ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αυτοδυναμία και σημειώνοντας ότι το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργού, μένει εκτός Βουλής. Σημειώνει επίσης ότι η Χρυσή Αυγή ξεπερνά το 6% και θα έχει 17 έδρες στην Βουλή και δέχθηκε αμέσως τα συγχαρητήρια της γαλλικής ακροδεξιάς και της Μαρί Λε Πεν. Η αριστερά κέρδισε μια μεγάλη νίκη και οι φασίστες όμως ενδυναμώθηκαν, παρατηρεί η “Αφρίκα”, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη νίκη της αριστεράς στην Ευρώπη μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Μια νίκη που στην Τουρκία δεν μπορούν ούτε να την ονειρευτούν, σημειώνει.

Η “Κίπρις”, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στα κατεχόμενα, έχει κύριο θέμα τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε μπροστά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών προτάσσοντας τη φράση του ότι “η Τρόικα πλέον δεν θα κάνει κουμάντο”. Παρατηρεί και αυτή ότι η νεοναζιστική – όπως την αναφέρει – Χρυσή Αυγή έγινε τρίτο κόμμα με πάνω από 6% και 17 έδρες. Μιλώντας για νέα εποχή στην Ελλάδα η “Κίπρις” γράφει επίσης ότι η πρώτη προειδοποίηση μετά το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τη Γερμανία και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για το οικονομικό της πρόγραμμα. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο ποιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας, τις καταβολές του και την πολιτική του σταδιοδρομία, παρατηρώντας ότι σε παράφραση του επιθέτου του, ο Τσίπρας ήταν γνωστός και ως “Τσε-πρας” από το Τσε Γκεβάρα λόγω των αριστερών καταβολών του, αφού ήταν μέλος της ΚΝΕ.

Η “Γενί Ντουζέν”, που πρόσκειται στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα, γράφει για αριστερή ελπίδα και προτάσσει μέρη της επινίκιας ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα χθες βράδυ όπως “θα ξαναφτιάξουμε την χώρα πάνω σε νέα θεμέλια. Οι πολιτικές λιτότητας και οι εξοντωτικές πρακτικές της Τρόικας πλέον θα τελειώσουν”. Προτάσσει επίσης την προτροπή του προς τον κόσμο “μπορείτε πλέον να τηλεφωνήσετε τους νέους που μετανάστευσαν και περιμένουν να γυρίσουν σπίτια τους” και την φράση του πως “σήμερα δεν υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι, σήμερα έχασε η ελίτ και η ολιγαρχία της Ελλάδας”.

Η “Χαλκίν Σεσί” γράφει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε με καθαρή διαφορά τις εκλογές και σημειώνει ότι σε περίπτωση που ο Τσίπρας εφαρμόσει τις ριζοσπαστικές του δεσμεύσεις, τότε μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ξεσπάσει κρίση.

Στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται και η “Χαβαντίς” και στη φράση του ότι οι Ελληνες έγραψαν ιστορία και η Τρόικα πλέον αποτελεί παρελθόν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση