ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομοφωνία Κυβέρνησης – Κομμάτων για ΤΟΤΑΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την αισιοδοξία του για το θέμα που προέκυψε με την γαλλική εταιρεία ΤΟΤΑΛ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη σύσκεψη που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων. Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον η εταιρεία ΤΟΤΑΛ θα παραμείνει στην Κύπρο και στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως πάνω από όλα υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και της Κυβέρνησης όσον αφορά τους χειρισμούς για τις άδειες που έχουν παραχωρηθεί στην ΤΟΤΑΛ. «Συνεπώς», όπως πρόσθεσε, «θα το χειριστούμε αναλόγως». Ενώ σε άλλη ερώτηση αν υπάρχει αισιοδοξία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε καταφατικά.
 
Από την πλευρά του ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε πως υπάρχουν διέξοδοι και νομικοί τρόποι που μπορεί να οδηγήσουν σε μια συναινετική τροποποίηση της συμφωνίας με την ΤΟΤΑΛ. Όπως εξήγησε, η Νομική Υπηρεσία είναι σε επαφή με το Υπουργείο Εμπορίου εδώ και αρκετό καιρό για το συγκεκριμένο θέμα και έχει δώσει την άποψη της ως προς το εφικτό να δοθεί η νομική κάλυψη στις προτεινόμενες εναλλακτικές λύσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως η συνέχιση της συνεργασίας με την ΤΟΤΑΛ είναι θέμα πολιτικής απόφασης.
 
Στο τέλος της σύσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως υπάρχει θέληση τόσο από πλευράς Κυβέρνησης όσο και της εταιρείας ΤΟΤΑΛ για να συνεχιστεί η συνεργασία, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ο διάλογος που υπάρχει μεταξύ των δύο μερών να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους Αρχηγούς για τις επαφές του στο Νταβός. Στη συνέχεια, στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, συζητήθηκε το θέμα της ΤΟΤΑΛ και τέλος συζητήθηκαν θέματα οικονομίας και των εκποιήσεων, πρόσθεσε. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει την ενόχληση που εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ από το γεγονός ότι τα κόμματα δεν είχαν ενημερωθεί για τις προθέσεις της ΤΟΤΑΛ, ο κ. Χριστοδουλίδης υπέδειξε πως ακολουθήθηκε η σωστή πρακτική. Έπρεπε, όπως εξήγησε, να πρώτα να ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις διαβουλεύσεις και τα αποτελέσματα, ακολούθως το Υπουργικό Συμβούλιο και αμέσως μετά τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λακκοτρύπης: Πρόθεση για θετικό αποτέλεσμα στο θέμα της ΤΟΤΑΛ 
ΑΚΕΛ: Να εμπλακούν και άλλες χώρες στους υδρογονάνθρακες  
ΔΗΚΟ: Στοιχεία για προβληματισμούς εταιρειών σε σχέση με ΦΑ
Σιζόπουλος:Πολιτικά σημαντικό να συνεχιστεί η συνεργασία με ΤΟΤΑΛ
Λιλλήκας: Να μην γίνονται δημόσια δηλώσεις για τα ενεργειακά
Περδίκης: Να εξασφαλιστούν πλεονεκτήματα από παραμονή ΤΟΤΑΛ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση