ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχή Λιμένων: Πειθαρχική δίωξη εναντίον του Προέδρου της ΣΥΑΛΚ

Η ΠΟΑΣ καταδικάζει την αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της Αρχής Λιμένων

ΚΥΠΕ

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ) προχωρεί, «με διάφορες προφάσεις, σε πειθαρχική δίωξη του Προέδρου της Συντεχνίας ΣΥΑΛΚ, μέλους της ΠΟΑΣ, λόγω της συμμετοχής του στην ηγεσία της ως άνω ανεξάρτητης Συντεχνίας», αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΠΟΑΣ, η οποία εκφράζει λύπη και αγανάκτηση.

Παράλληλα, επιστολή προς τον Πρόεδρο και Μέλη του Δ.Σ. της Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ) απέστειλαν τα μέλη της Κεντρικής Γραμματείας της Συντεχνίας Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΣΥΑΛΚ – ΠΟΑΣ).

Σε ανακοίνωση της, η ΠΟΑΣ αναφέρει ότι πληροφορήθηκαν ότι, αρχικά η ΑΛΚ είχε προειδοποιήσει προφορικά τον Πρόεδρο της ΣΥΑΛΚ για να απέχει από συνδικαλιστικές δραστηριότητες που στοχεύουν στη κάθαρση και εξυγίανση της Αρχής Λιμένων, καθώς και για τις αντιδράσεις της Συντεχνίας σε αδιαφανείς διαδικασίες στην ανάθεση του Λιμανιού Λάρνακας σε ιδιώτες.

«Ανάλογα μηνύματα έχουν σταλεί στον Γραμματέα στης ΣΥΑΛΚ. Οι πιο πάνω ενέργειες της ΑΛΚ θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου και θα προκαλέσουν δυναμικές αντιδράσεις των Συντεχνιών που λειτουργούν στα λιμάνια», προσθέτει.

Η ΠΟΑΣ καταδικάζει «την αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της Αρχής Λιμένων, η οποία παραπέμπει σε παρωχημένες εποχές» και καλεί την Κυβέρνηση όπως παρέμβει άμεσα για την αποτροπή δυσάρεστων εξελίξεων οι οποίες θα πλήξουν την εργατική ειρήνη και την ομαλή λειτουργία των Λιμανιών.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της η ΣΥΑΛΚ αναφέρει ότι τα μέλη της Κεντρικής Γραμματείας της Συντεχνίας Υπαλλήλων  Αρχής Λιμένων Κύπρου ( Σ.Υ.Α.Λ.Κ. – Π.Ο.Α.Σ.) απέστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο και Μέλη του Δ.Σ. της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι όλα τα μέλη της Συντεχνίας υιοθετούν πλήρως τις δηλώσεις του Προέδρου της Συντεχνίας Δημήτρη Πάτσαλου όπως και του Γ. Γραμματέα Αντρέα Γεωργίου και ότι στηρίζουν τις όποιες ενέργειες κάνουν, που έχουν ως στόχο και σκοπό την κάθαρση και εξυγίανση της Αρχής Λιμένων καθώς και τις προσπάθειες για αποτροπή του ξεπουλήματος της Αρχής και την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων Κύπρου».

«Πιστεύαμε ότι στα πρόσωπα σας θα βρίσκαμε εν δυνάμει συμμάχους για τους στόχους που θέσαμε ως συντεχνία, αλλά δυστυχώς απογοητευτήκαμε. Αντί να σας έχουμε δίπλα μας στις καταγγελίες που κάναμε για χρηματισμό πρώην αξιωματούχου της Αρχής Λιμένων, ενάντια στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο και τα συμβόλαια που υπέγραψε, αντί να σας έχουμε δίπλα μας στον αγώνα για επαναφορά του Λιμανιού Λάρνακας στα χέρια της Αρχής Λιμένων, εσείς στέκεστε τροχοπέδη σε αυτές τις προσπάθειες και μέσω συνεδριάσεων με κλειστές τις πόρτες και απειλές, προσπαθείτε να φιμώσετε τους ιδίους και τη Συντεχνία μας», προσθέτουν.

Αναφέρουν, επίσης, ότι χθες διάβασαν με έκπληξη δηλώσεις του Προέδρου της Αρχής Λιμένων ότι μέσω της Στρατηγικής Μελέτης για τα επόμενα 50 χρόνια της Αρχής, ο Οργανισμός προσπαθεί να συγκεκριμενοποιήσει το όραμά του και να καθορίσει μια συγκεκριμένη στρατηγική ώστε να μεγιστοποιήσει την αξία του.

«Αν οι ενέργειες και καταγγελίες της Συντεχνίας μας, τις οποίες εσείς οι ίδιοι δεν λαμβάνεται υπόψη,  δεν προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν την αξία του Οργανισμού, τότε τι κάνουν;”, αναφέρουν και προσθέτουν ότι “ενέργειες και προσπάθειες φίμωσης των αξιωματούχων της συντεχνίας μας δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και μοιραία θα μας οδηγήσουν σε μετωπική σύγκρουση. Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα θα σταθείτε δίπλα μας, σύμμαχοι, ενάντια στην διαφθορά και προστασία του Οργανισμού και των υπαλλήλων  του αλλά και ολόκληρης της Οικονομίας του Κράτους».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον Έφορο Συντεχνιών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση