ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίζει τις επαφές η Τρόικα στη Λευκωσία

Συναντά Πατσαλή, Αρχή Λιμένων, διοίκηση - συντεχνίες της CYTA και ΣΕΛΚ

ΚΥΠΕ

Τα κλιμάκιο των τεχνοκρατών της Τρόικας συνεχίζει σήμερα, για δεύτερη μέρα, τις επαφές του στο νησί με σκοπό την εξέταση της πορείας υλοποίησης του κυπριακού μνημονίου.

Στο επίκεντρο των επαφών της Τρόϊκας είναι το θέμα των εκποιήσεων, το πλαίσιο αφερεγγυότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ΓεΣΥ, τα δημόσια οικονομικά και οι αναδιαρθρώσεις δανείων.

Οι τεχνοκράτες της Τρόικας θα έχουν σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή, για το ΓΕΣΥ, ενώ στις 9.30 το πρωί θα συναντηθούν με την Αρχή Λιμένων και στις 11.00 με τη διοίκηση και τις συντεχνίες της Cyta, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν το νέο εργασιακό καθεστώς και τα δικαιώματα των υπαλλήλων, το συνταξιοδοτικό, το σχέδιο εθελούσιας εξόδου και η οργανωτική δομή του Οργανισμού. H ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) με ανακοίνωση της αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση της με την Τρόικα θα παραθέσει τις γνωστές της θέσεις σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, σημειώνοντας ότι “ συνεχίζει την προσπάθεια με έντονο τρόπο και σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε η διασφάλιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων στην Cyta, να είναι η πρώτη προτεραιότητα στις συζητήσεις για την αποκρατικοποίηση”.

Η συντεχνία στέλνει επίσης μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως «κινήσεις αποπροσανατολισμού ή άλλες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν και ούτε θα διαφοροποιήσουν τη στρατηγική της.

Στις 15:00 κλιμάκιο της Τρόικας θα συναντηθεί με το Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, στην Κεντρική Τράπεζα, με θέμα το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Τα κλιμάκια της Τρόικας θα βρίσκονται στην Κύπρο μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

Οι επαφές του τεχνικού κλιμακίου της Τρόικας πραγματοποιούνται στο Υπουργείο Οικονομικών, στην Κεντρική Τράπεζα και στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, ενώ σύμφωνα με πηγές των δανειστών, το κατά πόσον η εξέταση αυτή θα εξελιχθεί σε πλήρη αξιολόγηση παρουσία των επικεφαλής της Τρόικας θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις σε σχέση με το θέμα των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων.

Οι επικεφαλής της Τρόικας δεν αναμένονται στην Κύπρο, αφού περιμένουν να ξεκαθαρίσει πρώτα το θέμα με τις εκποιήσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση