ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Όταν η Patti Smith πήρε συνέντευξη από την Kristen Stewart

Kathimerini.gr

Ιωάννα Χουλιαρά

Μπορεί οι σειρές ταινιών Twilight να έγιναν μέρος της pop κουλτούρας τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη αλλά δεν είχαν την ίδια αποδοχή από τους καλλιτεχνικούς κύκλους ανά τον κόσμο. Για αυτό όταν η Patti Smith, η κορυφαία καλλιτέχνης, μουσικός, ποιήτρια και συγγραφέας δήλωσε το 2012 ότι θαυμάζει τους πρωταγωνιστές των ταινιών, Kristen Stewart και Robert Pattinson, απέδειξε ότι η τέχνη μπορεί να ενώσει ακόμα και δύο φαινομενικά εκ διαμέτρου διαφορετικούς καλλιτέχνες. Η ‘νονά της πανκ’ μάλιστα είχε τότε δηλώσει ότι θα ήθελε οι δύο ηθοποιοί – αν δεν ήταν τόσο διάσημοι-  να υποδυθούν εκείνη και τον Robert Mapplethorpe σε μια πιθανή μεταφορά του βιογραφικού της βιβλίου ‘Just Kids’ στη μεγάλη οθόνη. Το περιοδικό Interview στην έκδοση Μαρτίου 2015 έδωσε την ευκαιρία στην Kristen Stewart να ανταποδώσει το κομπλιμέντο σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης με την μουσικό για την τέχνη, τις φιλοδοξίες και τη ζωή.

«Δεν είναι συμβατικά όμορφη, όμως είναι πολύ χαρισματική» είχε πει η Smith για την Stewart και τρία χρόνια μετά στη συνέντευξη που παραχώρησε η ηθοποιός στην τραγουδίστρια, ανταπέδωσε τη φιλοφρόνηση, αποκαλύπτοντας ότι την θεωρεί μέντορά της: «Ήταν τόσο φυσικό για σένα, η θέληση σου να επιτρέψεις στον εαυτό σου να εξερευνήσεις, να δημιουργήσεις, να είσαι ελεύθερη και να ξέρεις που πηγαίνεις. Το Just Kids με έκανε να θέλω να αρχίσω τη ζωγραφική», αποκάλυψε η Kristen εξηγώντας ότι «ξεκίνησα να πιστεύω σε άλλες πτυχές του χαρακτήρα μου χάρη σε αυτό το βιβλίο, γιατί σκεφτόμουν ‘θα έπρεπε να το είχα κάνει αυτό στα 17 μου. Θα έπρεπε να είχα βιώσει αυτά τα συναισθήματα’». H 24χρονη σταρ έχει δηλώσει ότι μετά το ‘Still Alice’, το ‘Clouds of Sils Maria’ και τις τρεις ταινίες που ετοιμάζει για το 2015, θα κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική για να αφιερωθεί στην ζωγραφική, την ποίηση αλλά και την σκηνοθεσία ταινιών. «Γράφω ένα ποίημα για τον γάμο ενός καλού μου φίλου. Προσπαθώ να αποκτήσω εμπιστοσύνη στο χέρι μου γιατί ό,τι κάνω δημιουργικά είναι πάντα πολύ εγκεφαλικό. Έκανα κάποιους πίνακες ζωγραφικής και προσπαθώ να φτιάξω μια ομάδα για να αρχίσω να δημιουργώ τις δικές μου ταινίες», είπε η Stewart ρωτώντας την Smith αν διάβασε το ποίημα της που είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό Marie Claire: «Μου άρεσε πολύ», απάντησε η καλλιτέχνης τονίζοντας ότι «μου άρεσε η γραφή. Ήταν σαν ένα μακρύ ποίημα με ελευθερωμένο στίχο». Η Patti θέλησε να συμβουλεύσει την Stewart λέγοντας «τελικά θέλεις να δώσεις τη δουλειά σου σε ανθρώπους και εύχεσαι ότι θα την καταλάβουν και θα την αγκαλιάσουν, αλλά μην είσαι σκληρή με τον εαυτό σου».

«Να ξέρεις πως σε υποστηρίζω από μακριά», είπε η Patti Smith στη νεαρή ‘προστατευόμενη’ της στη συνέντευξη που εξέφρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την γλυκιά δυναμική ανάμεσα στις δύο καλλιτέχνιδες. Εξάλλου και οι δύο ξεκίνησαν να εξερευνούν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες από πολύ μικρή ηλικία. Όπως είπε η Stewart: «Νομίζω ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός γιατί όταν είσαι μικρό παιδί και βρίσκεσαι στα γυρίσματα μιας ταινίας το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι ηθοποιός. Πραγματικά είχα γοητευτεί από τον χώρο. Ήθελα να βρίσκομαι στα στούντιο και να δουλεύω το ίδιο σκληρά όσο και οι γονείς μου». Η Smith συμπλήρωσε πως όταν εκείνη ήταν παιδί «ονειρευόμουν να υποδυθώ την Jo στο ‘Little Women’ ή την Ιωάννα της Λωραίνης. Έκανα όνειρα, όλοι κάνουμε όνειρα όταν είμαστε παιδιά. Είχαμε την επιθυμία και ήμασταν σε μια θέση όπου μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτά τα όνειρα».

Η Patti Smith στα 21 της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, έκανε σχέση με τον φωτογράφο Robert Mapplethorpe και μαζί μπήκαν στον κοινωνικό κύκλο του Andy Warhol: «Όταν ήμουν μικρή υπέφερα γιατί ήμουν μια επαρχιώτισσα που πήγε στη Νέα Υόρκη. Με κορόιδευαν πολύ οι άνθρωποι που γνώρισα στο Factory. Ακόμα και ο Andy Warhol πίστευε ότι ήμουν μια επαρχιώτισσα. Έπρεπε να είμαι δυνατή. Ή θα με συνέτριβαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ή θα έκοβα τα μαλλιά μου κοντά σαν του Keith Richards. Αλλά αυτή η εμμονή είναι επίπονη και οι φήμες για την προσωπική σου ζωή πρέπει να δημιουργούν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Στο τέλος όμως όλα αυτά δεν έχουν σημασία. Αυτό που θα μείνει σε 20, 30 χρόνια από τώρα είναι η δουλειά σου αν εξακολουθήσεις να εξελίσσεσαι». Η μουσικός αναφερόμενη στα δημοσιεύματα για την προσωπική ζωή της καλιφορνέζας ηθοποιού που τα τελευταία χρόνια διατηρεί ένα αντί-σταρ προφίλ, έχει κόψει κοντά τα μαλλιά της κι εμφανίζεται στο κόκκινο χαλί φορώντας αθλητικά παπούτσια, έδωσε ακόμα μια συμβουλή στην Stewart σχετικά με την πορεία που θα αποφασίσει να ακολουθήσει στην καριέρα της. Η Kristen από την άλλη που φέτος έγινε η πρώτη αμερικανίδα ηθοποιός που προτάθηκε για υποψηφιότητα για το βραβείο César τα τελευταία 30 χρόνια δεν αφήνει τις κακές κριτικές να την επηρεάζουν: «Ποτέ μην απολογείσαι για τη δουλειά σου. Πολλοί δεν αποδέχονται το Twilight αλλά πολλοί το λάτρεψαν. Είχε να πει κάτι για την αγάπη και την τιμή. Η υποκριτική είναι μια σκληρή δουλειά, δεν είναι ρομαντική».

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ