ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Salma Hayek: «Είμαι περήφανη που είμαι γυναίκα»

«Είμαι έτοιμη να αγωνιστώ για τις γυναίκες»

Kathimerini.gr

Η Salma Hayek έχει σωματοφύλακα, έχει babysitter για το σκύλο της, είναι παντρεμένη με τον πάμπλουτο Francois-Henri Pinault, είναι μητέρα της 8χρονης Valentina και είναι μια επιτυχημένη ηθοποιός. Η σταρ που στα πρώτα χρόνια της καριέρα της αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω της προφοράς της, κατάφερε να γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς γυναίκες στο Hollywood αποδεικνύοντας ότι οι λατίνες ηθοποιοί μπορούν να υποδυθούν πιο ενδιαφέροντες ρόλους χωρίς να εγκλωβιστούν στον ρόλο ‘μεξικάνας υπηρέτριας’. Η 48χρονη σταρ με αφορμή την νέα της ταινία animation ‘The Prophet’ στην οποία δανείζει την φωνή της και εκτελεί χρέη παραγωγού, μίλησε στην εφημερίδα The Guardian για τα δικαιώματα των γυναικών και τις καθημερινές ‘ηρωίδες’ που την εμπνέουν.

«Είμαι φεμινίστρια» λέει η Hayek «γιατί αγαπώ τις γυναίκες και είμαι έτοιμη να αγωνιστώ για τις γυναίκες. Είμαι φεμινίστρια γιατί είμαι περήφανη που είμαι γυναίκα και θέλω να κάνω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για τις γυναίκες. Είμαι φεμινίστρια γιατί πολλές εκπληκτικές γυναίκες με έκαναν την γυναίκα που είμαι σήμερα. Εμπνέομαι από γυναίκες φίλες μου και συναδέλφους καθημερινά». Η ηθοποιός τονίζει στην συνέντευξή της ότι «η πίεση που ασκείται σήμερα στις γυναίκες είναι μεγάλη. Πρέπει να είσαι καλύτερη από τους άντρες συναδέλφους σου, μόνο και μόνο για να προσπαθήσεις να διεκδικήσεις τον ίδιο μισθό. Και επιπλέον πρέπει να είσαι και καλή σύζυγος και μητέρα. Πλέον πρέπει να είσαι και αδύνατη και να φαίνεσαι 20 όταν είσαι 40. Είναι πολλά. Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε τρελές απαιτήσεις και να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να κάνει ένα διάλειμμα».

Η ηθοποιός που μέσα από τον φιλανθρωπικό οργανισμό Chime for Change συγκεντρώνει χρήματα για την ενημέρωση ενεργειών που προωθούν την εκπαίδευση, την υγεία και την δικαιοσύνη για τα κορίτσια και τις γυναίκες του κόσμου, δήλωσε ότι όλοι πρέπει να βοηθάμε τις γυναίκες που έχουν ανάγκη: «Θα έπρεπε να είναι αντακλαστική αντίδραση το να βοηθάμε κάποιον όταν είναι πληγωμένος. Δεν θα έπρεπε να το κάνουμε μόνο αν έχουμε υπάρξει θύματα κι εμείς. Δουλεύω αρκετά με γυναίκες που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία και ο κόσμος συνέχεια με ρωτάει αν έχω βιώσει το ίδιο. Τους απαντώ πως αντιθέτως ο πατέρας μου ήταν ένας σπουδαίος άντρας όπως και ο άντρας μου, αλλά είμαστε όλοι άνθρωποι, έτσι δεν είναι;».

Η μεξικάνα ηθοποιός χρειάστηκε να βιώσει τη σκληρή πλευρά του Hollywood, όταν στα 25 της προσπάθησε να χτίσει μια καριέρα στην υποκριτική: «Τα κινηματογραφικά στούντιο μου έλεγαν ότι θα μπορούσα να είμαι η μεγαλύτερη σταρ στην Αμερική αλλά είχα γεννηθεί στη λάθος χώρα. Μου έλεγαν ότι δεν θα μπορούσα να γίνω πρωταγωνίστρια επειδή δεν γινόταν να ανοίγω το στόμα μου και ο κόσμος να σκέφτεται τις υπηρέτριές του» είχε πει σε μια παλιότερη συνέντευξή της. Πλέον έχει στο ενεργητικό της ρόλους όπως η Frida Kahlo στην ομώνυμο βιογραφική ταινία που της χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ, αλλά και μια πολυτελή ζωή δίπλα στον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της. Όπως παραδέχεται, όμως, επιμένει να διατηρήσει την οικονομική της ανεξαρτησία: «Εάν δεν πλήρωνα τους λογαριασμούς μου θα ήταν περίεργο. Είναι μέρος των πραγμάτων που μου δίνουν αυτοπεποίθηση. Να δουλεύω για να πληρώνω τους λογαριασμούς μου. Θα πέθαινα αν το μόνο που έκανα είναι μανικιούρ και να πηγαίνω σε γεύματα. Θα ήταν εφιάλτης. Όταν παντρεύτηκα τον Francois ήταν ένας από τους όρους μου. Του είπα: Δεν θα γίνω μία από αυτές τις γυναίκες της υψηλής κοινωνίας».  Όπως, άλλωστε πιστεύει η Salma, οι γυναίκες πρέπει να είναι ανεξάρτητες και να αποδεικνύουν καθημερινά ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες. Για αυτό και ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, η ηθοποιός παρουσίασε στο φεστιβάλ ‘Women of the World’ τη νέα της ταινία, μια μεταφορά του δημοφιλούς βιβλίου The Prophet που δίνει ένα σημαντικό μήνυμα στις γυναίκες «να έχουν την δύναμη να μιλούν και να πιστεύουν ότι αξίζουν να τις ακούν».

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ