ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Meryl Streep: Στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ ‘India’s Daughter’

«Τι είναι χειρότερο από την βία; Η βία που επικυρώνεται από τον μισογυνισμό».

Kathimerini.gr

Η διεθνούς φήμης ηθοποιός Meryl Streep εξέφρασε δημόσια την υποστήριξή της στην Patricia Arquette που μίλησε κατά τη διάρκεια των βραβείων Όσκαρ για τις φυλετικές και μισθολογικές διακρίσεις και πριν λίγες μέρες έδειξε εκ νέου την ευαισθητοποίηση της για τα δικαιώματα των γυναικών. Η πολυβραβευμένη ηθοποιός διοργάνωσε μια εκδήλωση με αφορμή την πρεμιέρα του απαγορευμένου στην Ινδία ντοκιμαντέρ με τίτλο ‘India’s Daughter’.

Το ντοκιμαντέρ της Leslee Udwin παρουσιάζει το χρονικό της βάναυσης επίθεσης της Jyoti Singh, της 23χρονης φοιτήτριας από την Ινδία, η οποία επέστρεφε με το λεωφορείο στο σπίτι της όταν μια ομάδα αντρών την βίασε και την εγκατέλειψε στον δρόμο.  Το φιλμ λογοκρίθηκε στην Ινδία, όμως προβλήθηκε στην Αμερική παρουσία πολλών celebrities, μεταξύ των οποίων η Freida Pinto, η Dakota Fanning , ο Chris Martin και η Meryl Streep, που κρατώντας αναμμένα κεριά στα χέρια τους θέλησαν να τιμήσουν την Singh.

Η Meryl Streep απευθύνθηκε στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί για την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο Baruch College στο Manhattan προκειμένου να εκφράσει την συμπαράστασή της στις γυναίκες παγκοσμίως. Όπως είπε «σήμερα ανάβουμε αυτά τα κεριά για να τιμήσουμε την αξία της ζωής της Jyoti Singh που ήταν πολλά υποσχόμενη. Ήταν η κόρη της Ινδίας. Σήμερα είναι και δική μας κόρη» ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, η ηθοποιός τόνισε πως «είμαστε εδώ όχι μόνο για να καταδικάσουμε τον βιασμό. Τι είναι χειρότερο από την βία; Η βία που επικυρώνεται από τον μισογυνισμό».

Η τηλεοπτική προβολή του ντοκιμαντέρ στην Ινδία λογοκρίθηκε μετά από απόφαση ινδικού δικαστηρίου λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει ένας από τους καταδικασθέντες σε θάνατο για τον βιασμό της Singh. Το κανάλι NDTV την ώρα που είχε προγραμματιστεί η προβολή του ντοκιμαντέρ ανήμερα της παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας μετέδωσε μια μαύρη οθόνη σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αρχές φοβήθηκαν για τυχόν διατάραξη της δημόσιας τάξης δεδομένου ότι ο καταδικασθέντας δήλωσε πως «ένα σωστό κορίτσι δεν θα κυκλοφορούσε έξω στις 9 το βράδυ. Τα κορίτσια πρέπει να είναι νοικοκυρές και να μην πηγαίνουν σε ντισκοτέκ και μπαρ φορώντας τα λάθος ρούχα και κάνοντας λάθος πράγματα», ενώ ένας από τους δικηγόρους υπεράσπισης πρόσθεσε πως οι γυναίκες «είναι σαν τα διαμάντια. Εάν αφήσεις ένα διαμάντι έξω, ένας σκύλος θα το πάρει».

Το ντοκιμαντέρ επανέφερε στην επικαιρότητα το συγκλονιστικό συμβάν ενώ η απαγόρευσή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Τόσο το BBC που αποφάσισε να το προβάλλει μετά την απαγόρευσή του όσο και η πρεμιέρα του στη Νέα Υόρκη προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού που έδειξε την συμπαράστασή του με την έντονη παρουσία του. Όπως είπε, άλλωστε, και η σκηνοθέτις «το μήνυμα αυτής της ταινίας είναι να κάνεις την φωνή σου να ακουστεί απέναντι στις κακές δυνάμεις» ενώ η Pinto συμπλήρωσε πως «είναι μια ιστορία που αφορά σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ινδία».

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ