ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Bill Gates: Τα ρομπότ αποτελούν απειλή για την ανθρωπότητα

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας πια αλλά η άποψη του Mr Microsoft

Ο Bill Gates, συνιδρυτής της Microsoft, πιστεύει ότι το ενδεχόμενο ο άνθρωπος να ελέγχεται από τις μηχανές δεν αποτελεί πια σενάριο επιστημονικής φαντασίας και ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ’ όσο νομίζει σε αυτό.

Πολλά μπορεί να πάνε στραβά για την ανθρωπότητα, ξεκινώντας με το πρόβλημα της ανεργίας, μιας και τα ρομπότ/μηχανές θα αντικαταστήσουν τον άνθρωπο σε πολλά πόστα εργασιών.

Με την ταχύτητα που προχωρά η τεχνολογία και με το πάθος του ανθρώπου για νέες προκλήσεις, που τον ωθούν να βάζει όλο και πιο συχνά το χέρι του στη φωτιά, ο ίδιος συνεισφέρει ουσιαστικά όλο και λιγότερο σε σχέση με αυτό που έχει φτιαχτεί απ’ τα δικά του χέρια.

Οι λίγες εργασίες που θα απομείνουν τελικά δεν θα απαιτούν πολλά από πνευματικής πλευράς, άρα το μυαλό του ανθρώπου κινδυνεύει να αδρανήσει.

Ακόμη πιο επικίνδυνη σύμφωνα με τον Gates είναι η απειλή της «ανώτερης από τον άνθρωπο ευφυΐας», μιας στο μπροστινό μέρος της κάθε νέας κατασκευής μπαίνει πλέον η λέξη «smart», που κάνει εμάς να φαινόμαστε όλο και πιο… βλάκες.

Το τι φαινόμαστε, όμως, δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο το τι θα γίνουμε σε λίγα χρόνια… 

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση