ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέο ρεκόρ 623 χλμ./ώρα για το κινεζικό τρένο μαγνητικής αιώρησης

Επόμενος στόχος τα 1.000 χλμ./ώρα

Η Κίνα ανακοίνωσε πως το νέο τρένο μαγνητικής αιώρησης κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας σε δοκιμαστική διαδρομή ξεπερνώντας τα 623 χλμ./ώρα.

Πρόκειται για το T-Flight, το πρόσφατο επίτευγμα της China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC), που φιλοδοξεί να κατασκευάσει ένα τρένο με υπερτριπλάσια ταχύτητα που θα σπάσει το φράγμα του ήχου και θα ξεπεράσει τα αεροπλάνα.

Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας κατείχε το ιαπωνικό τρένο ανάλογης τεχνολογίας Maglev, έχοντας πετύχει ανώτερη ταχύτητα 630 χλμ./ώρα.

 

Σημειώνεται πως, για να επιτύχουν τόσο υψηλές ταχύτητες, τα τρένα δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν σχεδόν καμία τριβή. Γι’ αυτό και δοκιμάζονται στο ειδικό περιβάλλον των hyperloop, του συστήματος μεταφοράς υψηλών ταχυτήτων.

Στη δεύτερη φάση των δοκιμών του T-Flight, η CASIC στοχεύει να επεκτείνει τη δοκιμαστική διαδρομή στα 60 χιλιόμετρα, δοκιμάζοντας ταχύτητες έως και 1.000 χλμ./ώρα.

Αν κάτι τέτοιο επιτευχθεί, σε θεωρητικό επίπεδο, το κινεζικό Maglev θα έχει ξεπεράσει σε ταχύτητα ένα συμβατικό επιβατικό αεροσκάφος – το οποίο πετά με μέση ταχύτητα μεταξύ 925 και 966 χλμ./ώρα.

Πηγή: LiveScience

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση