ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μηνύματα για την οικονομία από ΠτΔ στην ελληνική πρεσβεία

«Θα κερδηθεί και αυτή η μάχη» τόνισε ο Ν. Αναστασιάδης

«Ο Κυπριακός Ελληνισμός βιώνει και εμπνέεται καθημερινά από τις αξίες και τα ιδανικά που συνέθεσαν την Εθνική Παλιγγενεσία του ’21 και αντλεί κουράγιο και σθένος στο δικό του συνεχιζόμενο αγώνα».Αυτό τόνισε σε χαιρετισμό του στη δεξίωση της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25η Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Ααστασιάδης.
 
Όπως ανεφερε: «Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη συγκίνηση, αλλά και αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας που απευθύνω τα πλέον ειλικρινή συγχαρητήρια και τις πιο θερμές ευχές του κυπριακού λαού και του ιδίου προσωπικά, με την ευκαιρία της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
 
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει πάντα για τον Ελληνισμό έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και εκπέμπει ένα διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα ελπίδας και πίστης. Η σημερινή επέτειος ενισχύει την εθνική αυτοπεποίθηση ανακαλώντας στη μνήμη ένα σπουδαίο παρελθόν.
 Μας θυμίζει πως με την ομόνοια, τη γενναιότητα και την αποφασιστικότητα το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό και πως οι εθνικές δοκιμασίες μπορούν να ξεπεραστούν. Πριν από 194 χρόνια, ένας ολιγάριθμος λαός με εξαιρετική γενναιότητα και αυταπάρνηση ξεδίπλωσε τις αρετές για τη λευτεριά του και κέρδισε».
 
Μιλώντας για την οικονομία ο Πρόεδρος τόνισε: «Σήμερα, ο Ελληνισμός δίνει μια άλλη μάχη για να σπάσει τα δεσμά του οικονομικού κλοιού που τον περισφίγγει και είμαι βέβαιος ότι και αυτός ο αγώνας θα κερδηθεί».
 
Καταλήγοντας ο Πρόεδρος ανέφερε: «Μας ενώνουν ακλόνητες βαθιές ρίζες κοινής συνείδησης, γλώσσας, πολιτισμού, θρησκείας και κοινών αξιών ζωής. Μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί. Ελλαδίτες και Κύπριοι πάντα προσέτρεχαν στο κάθε κάλεσμα της Κύπρου και της Ελλάδας για βοήθεια στις δύσκολες τους στιγμές, έτοιμοι για κάθε ατομική και συλλογική συνδρομή και θυσία.
 
Εκφράζουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας προς ολόκληρο τον ελληνικό λαό και την ελληνική πολιτική ηγεσία για τη στήριξη που, ιδιαίτερα τις τελευταίες οδυνηρές δεκαετίες, προσφέρουν στον υπό δοκιμασία Κυπριακό Ελληνισμό».
 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση