ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας

Ο κ. Galust Sahakyan φθάνει μεθαύριο Τετάρτη

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας Galust Sahakyan φθάνει μεθαύριο Τετάρτη, 1η Απριλίου, στην Κύπρο, για επίσημη επίσκεψη, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Λ. Ομήρου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η επίσκεψη του κ. Sahakyan συνδυάζεται με εκδηλώσεις μνήμης για την 100η Επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας, που συνδιοργανώνονται, κατά κύριο λόγο, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Θρησκευτική Ομάδα των Αρμενίων στην Κύπρο.

Τον κ. Sahakyan και τη συνοδεία του θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Λ. Ομήρου, ο Κοσμήτορας της Βουλής, βουλευτής Σοφοκλής Φυττής.

Κατά την εδώ παραμονή τους, ο κ. Sahakyan και η αντιπροσωπεία θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, ενώ θα πραγματοποιήσουν χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου και Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων / Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Αρμενίας στη Βουλή, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο των Αρμενίων στην Κύπρο Nareg Alemezian, από κοινού με εκπροσώπους οργανώσεων και σωματείων της Αρμενικής κοινότητας.

Μετά από τη συνάντηση αυτή, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Ο κ. Sahakyan θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής, ενώ από κοινού με τον κ. Ομήρου και τον Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή, κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν, θα εγκαινιάσουν έκθεση φωτογραφίας, με θέμα την Αρμενική Γενοκτονία, έκθεση την οποία συνδιοργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Αρμενική Εθνική Συνέλευση, με τη συνεργασία του Μουσείου-Ινστιτούτου Αρμενικής Γενοκτονίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Οι δύο Πρόεδροι και ο κ. Μαχτεσιάν θα χαιρετίσουν εξάλλου την επίσημη τελετή, που διοργανώνεται από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, για την παρουσίαση κοινής έκδοσης αναμνηστικού γραμματοσήμου Κύπρου-Αρμενίας, αφιερωμένου στην εκατονταετηρίδα της Αρμενικής Γενοκτονίας.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση