ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάφος: Οκτάμηνη εργοδότηση ζητούν οι ναυαγοσώστες

ΚΥΠΕ

Την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου επισκέφτηκαν χθες ναυαγοσώστες της Πάφου, αξιώνοντας την εργοδότησή τους για οκτώ και όχι έξι μήνες το χρόνο.

Οι ναυαγοσώστες της Επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ναυαγοσωστικού Ομίλου Κινύρα Δημήτρη Αθανασίου, διαμαρτύρονται για το μειωμένο χρόνο απασχόλησης τους σε σχέση με τους συναδέρφους τους άλλων περιοχών.

Υποστηρίζουν συγκεκριμένα ότι οι ίδιοι εργοδοτούνται για περίοδο έξι μηνών σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέρφους τους, που εργάζονται για οκτώ μήνες.

Χθες, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Αθανασίου, “επισκεφτήκαμε την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου απαιτώντας να ισχύσει το ίδιο καθεστώς και για εμάς”.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε, ότι θα έπρεπε να ισχύσει το καθεστώς που θα πρέπει να ισχύσει για όλους τους έκτακτους κυβερνητικούς ωρομίσθιους εργάτες που διαθέτουν υπηρεσία άνω των τριάντα μηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου από την 1η Απριλίου θα εργοδοτηθούν επτά ναυαγοσώστες για τις παραλίες του ΣΟΔΑΠ και του Κόραλ Μπέη.

Από την πλευρά της η Επαρχιακή διοίκηση Πάφου διαβεβαιώνει ότι κάνει  όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την εργοδότηση των ναυαγοσωστών με βάση τη νέα νομοθεσία που εγκρίθηκε στις 4 Φεβρουαρίου.

Εκπρόσωπος της Επαρχιακής διοίκησης ανέλαβε να εξετάσει το θέμα και να δώσει λύση το συντομότερο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση