ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περί τις 177.000 οι ψηφοφόροι στα Κατεχόμενα

ΚΥΠΕ

Τις 176.912 φθάνει ο αριθμός των ψηφοφόρων που σύμφωνα με το “ανώτατο εκλογικό συμβούλιο” θα πάρουν μέρος στην ψηφοφορία της 19ης Απριλίου.

Σύμφωνα με την Αφρίκα, η κατανομή έχει ως εξής: “επαρχία” Λευκωσίας 55.763, “επαρχία” Αμμοχώστου 45.912, “επαρχία” Κερύνειας 35.397, “επαρχία” Μόρφου 20.809 και “επαρχία” Τρικώμου 18.951.

Η Χαλκίν Σεσί επισημαίνει ότι σε σχέση με τις “βουλευτικές εκλογές” του 2014 ο αριθμός των ψηφοφόρων αυξήθηκε κατά 1.654. Ο “πρόεδρος” του “συμβουλίου”, Σιαφάκ Ονερί είπε ότι από τη μια οφείλεται στους νέους ψηφοφόρους και από την άλλη σε άτομα που “για διάφορους λόγους” δεν είχαν μπει στους “εκλογικούς” καταλόγους. Στις “προεδρικές εκλογές” της 19ης Απριλίου θα στηθούν 693 κάλπες.

Ο “πρόεδρος” του “συμβουλίου” ανακοίνωσε χθες τον αριθμό των ψηφοφόρων και την σειρά των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο. Έτσι στην πρώτη σειρά θα τοποθετηθεί ο Μουσταφά Ονουρέρ (υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος), στη δεύτερη Σιμπέλ Σιμπέρ (υποψήφια του ΡΤΚ), στην τρίτη ο Κουντρέτ Οζερσάι (ανεξάρτητος), στην τέταρτη ο Ντερβίς Έρογλου (ανεξάρτητος), στην πέμπτη ο Μουσταφά Ουλάς (ανεξάρτητος), στην έκτη ο Μουσταφά Ακιντζί (ανεξάρτητος) και στην έβδομη ο Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ (ανεξάρτητος).

Ο κ. Ονερί παρατήρησε επίσης ότι κάποιοι υποψήφιοι λόγω της οικονομικής τους δυνατότητας έχουν πολλές διαφημίσεις ενώ κάποιοι άλλοι έχουν περιορισμένη διαφημιστική εκστρατεία και αυτό δείχνει ότι δεν μπορούν οι “εκλογές” να είναι δίκαιες. Το “ανώτατο εκλογικό συμβούλιο” θα ανακοινώσει σήμερα την σειρά και την ημερομηνία των προεκλογικών ομιλιών των υποψηφίων που θα μεταδοθούν από τον “μπαϊράκ”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση