ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρέσβης Κούβας: Σεβασμός της κυριαρχίας της Κύπρου στην ΑΟΖ της

Τις δύο χώρες ενώνουν τόσο ιστορικοί δεσμοί όσο και κοινές προκλήσεις

ΚΥΠΕ

Ο Πρέσβης της Κούβας στην Κύπρο τάχθηκε υπέρ του σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη. Ο Κουβανός διπλωμάτης Aramis Fuente Hernández έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου υπογράμμισε ότι η απομάκρυνση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή ΑΟΖ δεν αποδεικνύει επαρκώς τη βούληση της γείτονος χώρας για επίλυση του Κυπριακού. Η Τουρκία, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, θα πρέπει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να στηρίξει ουσιαστικά μία λύση του προβλήματος, βάσει των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Κουβανός Πρέσβης ανέφερε ότι τις δύο χώρες ενώνουν τόσο ιστορικοί δεσμοί όσο και κοινές προκλήσεις. Σημείωσε δε την επιθυμία της χώρας του για περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών αυτών, μέσω ανταλλαγών τόσο στο διμερές όσο και στο διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Fuente Hernández υπογράμμισε, εξάλλου, τη βάσει αρχών στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, τονίζοντας παράλληλα το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση