ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Λεμεσός φιλοξενεί το NASA Space Apps Challenge

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από ομάδα εθελοντών – φοιτητών του ΤΕΠΑΚ

Δελτίο Τύπου

Το NASA Space Apps Challenge, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ανάπτυξης διαστημικών εφαρμογών στον κόσμο, επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο! Η διοργάνωση φιλοξενείται στη Λεμεσό, στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, το Σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από ομάδα εθελοντών – φοιτητών του ΤΕΠΑΚ. H Cyta, μέσω του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της είναι ο στρατηγικός συνεργάτης του Space Apps Challenge Limassol 2015. Το γεγονός στηρίζεται από το Cyprus Space Exploration Organisation.

Το Space Apps Challenge είναι μια μοναδική ευκαιρία να δουλέψεις με πραγματικές εφαρμογές της NASA ταυτόχρονα με 138+ πόλεις παγκοσμίως. Για να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό δεν είναι απαραίτητο να έχεις γνώσεις προγραμματισμού, να είσαι developer ή καν να είσαι μηχανικός, θα μπορέσεις να βρεις ένα challenge να εργαστείς που να ταιριάζει τις ικανότητές σου!

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσεις συμμετοχή μπορείς να επισκεφθείς το: https://2015.spaceappschallenge.org/location/limassol/

Οι δύο πρώτοι νικητές, οι οποίοι θα προκύψουν μετά από απόφαση κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από ακαδημαϊκούς και ειδικούς σε θέματα διαστημικών επιχειρήσεων, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο International Space Apps Challenge.

Το NASA Space Apps Challenge ξεκίνησε το 2012, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν συνθήκες συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων με επιστημονικό υπόβαθρο, ώστε να δώσουν λύσεις για ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει με τις διαστημικές της αποστολές η NASA. Το διήμερο γεγονός έχει τύχει μεγάλης αποδοχής τα τελευταία τρία χρόνια και έχει εξαπλωθεί σε όλες τις άκρες του κόσμου, με αποκορύφωμα το 2014 όπου διεξάχθηκε σε 95 πόλεις με πέραν των 8000 συμμετεχόντων και με 700 υποβεβλημένες προτάσεις. (https://2014.spaceappschallenge.org/)

Το διήμερο γεγονός θα ξεκινήσει το Σάββατο 4 Απριλίου στις 9:30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής 5 Απριλίου, όπου στη συνέχεια θ’ ακολουθήσει αποχαιρετιστήριο Yuri’s night πάρτυ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση