ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Cynthia Powell: Οι αποκαλύψεις για την «κρυφή» κυρία Lenon

Η σχέση τους ξεκίνησε περίεργα και τελείωσε ακόμα πιο επεισοδιακά

Kathimerini.gr

Ιωάννα Χουλιαρά

Όταν η Cynthia Powell γνώρισε τον John Lennon στο κολέγιο Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ, τρόμαξε με την συμπεριφορά του και την εμφάνισή του. Λίγο αργότερα έβαψε τα μαλλιά της ξανθά για να μοιάζει στην Brigitte Bardot με την οποία είχε μανία ο Lennon και διέλυσε τον αρραβώνα της  για να είναι μαζί του. Η σχέση τους ξεκίνησε περίεργα και τελείωσε ακόμα πιο επεισοδιακά με τον διάσημο μουσικό να την αφήνει για την Yoko Ono. Η Cynthia έχασε πριν λίγες μέρες την μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στην θλίψη τόσο τον γιο της Julian όσο και την Ono που δήλωσε ότι η πρώτη σύζυγος του τραγουδιστή υπήρξε μια καταπληκτική μητέρα που είχε μεγάλη όρεξη για ζωή.

Η Cynthia έφυγε σε ηλικία 75 ετών στο κρεβάτι του σπιτιού της στην Ισπανία με τον Julian να της κρατά το χέρι. Λίγο αργότερα, ο γιος της ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο,  ένα video με το τραγούδι που έγραψε για εκείνη. «Έδωσες την ζωή σου για μένα, έδωσες την ζωή σου για την αγάπη. Η αγάπη που άφησες πίσω σου θα συνεχιστεί. Ξέρω ότι είσαι ασφαλής» γράφει ο γιος του Lennon, εμφανώς επηρεασμένος από τους διάσημους στίχους του πατέρα του. Τα συλληπητήρια του για την Cynthia εξέφρασε και ο Ringo Starr αλλά και ο Paul McCartney που είπε ότι «υπήρξε μια αξιαγάπητη γυναίκα που ήξερα από τις πρώτες μας μέρες μαζί στο Liverpool. Ήταν καλή μητέρα στον Julian και θα μας λείψει. Πάντα θα έχω τις καλύτερες αναμνήσεις».

Ο Lennon και η Powell παντρεύτηκαν το 1962 -λίγο πριν οι Beatles γίνουν παγκοσμίως γνωστοί- και πήραν διαζύγιο μετά από 6 χρόνια. Η Cynthia είδε την μεταμόρφωση του συζύγου της από μουσικό σε σταρ παγκόσμιας φήμης και παρακολουθούσε πάντα στη σκιά του, εκατομμύρια ανθρώπους να τον θαυμάζουν. Μάλιστα, όπως, περιγράφει και ο βρετανός δημοσιογράφος Ray Connolly, ο οποίος έκανε πολλές συνεντεύξεις με τους Beatles, η Cynthia αναγκάστηκε να κρύψει τον γάμο της με τον John προκειμένου να προστατεύσει την φήμη του ως teen idol, μια κοινή πρακτική της εποχής που ήθελε τους σταρ να είναι φαινομενικά διαθέσιμοι για τις θαυμάστριές τους!  Όσο οι Beatles ανέβαιναν στα charts και κατακτούσαν και την αγορά της Αμερικής, η Cynthia έμενε στο σπίτι και μεγάλωνε τον Julian, ενώ ανεχόταν τις εξωσυζυγικές σχέσεις του άντρα της χωρίς καν να παραπονιέται. «Ο John της φερόταν πολύ άσχημα και ήταν σκληρός μαζί της χωρίς λόγο. Μετά το διαζύγιο τους, μάλιστα, είχε αρνηθεί ότι υπήρξε ερωτευμένος μαζί της παρόλο που τα γράμματά του σε εκείνη αποδεικνύουν το αντίθετο» αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος. 

Σύμφωνα με τον Connolly, ο John συνήθιζε να λέει ότι δεν θα είχε παντρευτεί  την Cynthia αν δεν είχε μείνει έγκυος στον Julian, Μάλιστα είχε δηλώσει σε μια παλιά συνέντευξή του ότι ο γιος του είχε γεννηθεί μετά από «ένα μπουκάλι ουίσκι, ένα Σάββατο βράδυ». Η Cynthia είχε τότε χαρακτηρίσει την δήλωση του John ως «απάνθρωπη» τονίζοντας ότι «Θα τον είχα παντρευτεί εγώ; Όχι! Δεν ήταν ο καλύτερος σύζυγος, αλλά δεν ήταν και ο χειρότερος». Ο Connolly υποστηρίζει ότι ο Lennon ήταν ένας ζηλιάρης, καχύποπτος, άπιστος σύντροφος, ενώ η εκείνη ήταν μια μικρό/μεσοαστή, λογική και πιστή κοπέλα. Μετά τον γάμο τους μετακόμισαν σε μια έπαυλη στο Surrey, ένα σπίτι που φιλοξενούσε όλα τα μέλη των Beatles αλλά και μουσικούς ή αγνώστους που γνώριζε ο Lennon στα ξενύχτια του στα λονδρέζικα κλαμπ. Η Cynthia είχε υποψίες ότι ο σύζυγός της ήταν άπιστος αλλά αποφάσισε να αγνοήσει τα σημάδια. Ο γάμος τους ήταν προβληματικός και τελείωσε όταν ο Lennon γνώρισε την Yoko Ono.

Ένα βράδυ, ο John μέθυσε και εξομολογήθηκε στην Cynthia τις απιστίες του. Μάλιστα, την συμβούλεψε να πάει διακοπές μαζί με φίλους της για λίγες μέρες. Όταν τελικά εκείνη επέστρεψε στο σπίτι, βρήκε στο σαλόνι του σπιτιού τους τον John να κάθεται στο πάτωμα και την Yoko απέναντί του να τον κοιτάζει στα μάτια. Όπως περιγράφει σε ένα βιβλίο της, η Cynthia βρήκε τις παντόφλες της Ono έξω από την κρεβατοκάμαρα που μοιραζόταν με τον σύζυγό της, κάτι που την σόκαρε και την έκανε να εγκαταλείψει το σπίτι. Το διαζύγιο βγήκε όταν η Yoko Ono ανακάλυψε ότι είναι έγκυος, με την Cynthia να παίρνει την επιμέλεια του Julian και 100 χιλιάδες λίρες. Ο χωρισμός του ζευγαριού ενέπνευσε τον Paul McCartney να γράψει το τραγούδι ‘Hey Jude’ σε μια προσπάθειά του να βοηθήσει τον Julian να ξεπεράσει το διαζύγιο των γονιών του.

Η Powell παντρεύτηκε ακόμα δύο φορές αλλά πήρε διαζύγιο, ενώ έμαθε για τον θάνατο του Lennon όταν βρισκόταν στο Λονδίνο με φίλους. Σε μια συνέντευξή της, το 2005, είχε πει ότι «έχω διαβάσει τόσα βιβλία και έχω δει τόσες ταινίες (σ.σ. για τον John Lennon) αλλά εμείς δεν υπάρχουμε πουθενά. Είναι σαν να είμαστε βουβά πρόσωπα στη ζωή του κι όμως περάσαμε σχεδόν 10 χρόνια μαζί». Κάποιοι της έλεγαν ότι είναι πολύ διαφορετική από τον John , ήρεμη και επιφυλακτική, όμως εκείνη τον θαύμαζε πολύ. «Δεν μπορούσες να του αντισταθείς. Δεν μπορούσες να μην παρακολουθείς όσα έκανε. Ήταν επαναστάτης και όλοι τον θαύμαζαν» είχε πει κάποτε η Cynthia. Όπως, άλλωστε, περιγράφει ο Ray Connolly «η Cynthia ήταν ένα όμορφο κορίτσι που παρακολουθούσε από τα παρασκήνια ένα αγόρι- που κάποιοι θεωρούσαν αργόσχολο- να γίνεται ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες στον κόσμο».

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ