ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Bordello

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Λοιπόν προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως με τις εργαζόμενες στους οίκους ανοχής, η λατινική λέξη μπορντέλο, έχει την ετυμολογία της από τον λατινική λέξη bordello, η οποία όντως ερμηνεύεται ως οίκος ανοχής, το πορνείο.

Προσοχή!! Στη νεοελληνική γλώσσα η συγκεκριμένη λέξη καθιερώθηκε και ως ο τρόπος περιγραφής μιας κατάστασης όπου δεν υπάρχει τάξη μήτε οργάνωση, μια κατάσταση δηλαδή εις την οποία επικρατεί αταξία, ακαταστασία ή και αναταραχή. Αυτά για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση με τις κυρίες που βγάζουν το ψωμί τους τίμια παρέχοντας τις υπηρεσίες τους.

Καμία δηλαδή σχέση μ’ αυτό που θέλουμε να υποδείξουμε που δεν είναι άλλο πράγμα από την κατάσταση που επικρατεί στο πιο δημοφιλές άθλημα της νήσου. Αλλά και από την άλλη αγαπητέ αναγνώστη, ποιο είναι το περίεργο με την απόφαση τους να αυξήσουν τις ομάδες στις 14 για την επόμενη σεζόν; Πως θα μπορούσε το ποδόσφαιρο να ξεφύγει από τη γενική κατάσταση που υπάρχει στην πατρίδα μας; Μην ξεχνάς ότι αυτοί οι άνθρωποι, είναι κάτοικοι ενός νησιού το οποίο η Διεθνής Αμνηστία με βάση έρευνα της το τοποθετεί στο πάτο όσον αφορά το ποσοστό προστασίας των θεσμών της από τα ανεξέλεγκτα λόμπι συμφερόντων. Με μια μόνο λέξη μπορντέλο. Ο καθένας κάνει ότι θέλει, επηρεάζοντας τα κέντρα εξουσίας ανάλογα με τα συμφέροντα του.

Πως έχεις εσύ την προσδοκία το ποδόσφαιρο να εξαιρείται από τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στο νησί; Δεν είναι πολύ αισιόδοξο εκ μέρους σου; Ίσα, ίσα που ο χώρος του ποδοσφαίρου ήταν από τους πρωτοπόρους στη διαδικασία εγκατάστασης των συνθηκών μπορντέλλου στο πρώην νησί των αγίων και πλέον των λαμογίων.

Στο χώρο του ποδοσφαίρου εδώ και χρόνια επικρατεί μια ανομία, η οποία καλύπτεται όχι μόνο από το αυτοδιοίκητο που παρέχει η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ αλλά και από τα ίδια τα πολιτικά κόμματα και γενικότερα την Πολιτεία. Ενδεχομένως το ποδόσφαιρο να ήταν και χώρος εξάσκησης για όσους παραβαίνουν τους νόμους αγνοώντας παράλληλα το κοινό αίσθημα. Το ποδόσφαιρο στο νησί μας με λίγα λόγια, καθιέρωσε τη μπουρδελοκατάσταση πριν ακόμη εξαπλωθεί σ’ όλο το φάσμα της κοινωνίας μας.  Τι είναι αυτό που μπορεί να σε ξενίζει; Ή μήπως δεν εκτιμάς το γεγονός ότι ζεις και απολαμβάνεις συνθήκες μπουρδέλλου; Και ας μην εργάζεσαι τόσο σκληρά όσο οι κυρίες ανά τους οίκους ανοχής εις τον πλανήτη γη.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση