ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

69 μετανάστες διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές στον ποταμό Έβρο

Από ειδικές μονάδες της αστυνομίας

ΚΥΠΕ

69 μετανάστες, προερχόμενοι πιθανότατα από την Τουρκία με χρήση πλωτών, και που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου, ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των μεταναστών (42 άνδρες, 10 γυναίκες και 17 παιδιά), πραγματοποιήθηκε από ειδικές μονάδες της αστυνομίας, έπειτα από πληροφορίες που είχαν από προχθές, Πέμπτη, ότι κάποια άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού, και ότι κινδύνευε άμεσα η ζωή τους.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες το πρωί, και κατά την επιχείρηση διάσωσης, υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως ανακοινώθηκε, έγινε δυνατό να απεγκλωβιστούν και να είναι τώρα όλοι τους ασφαλείς.

Στους διασωθέντες χορηγήθηκε ένδυση, υπόδηση και τροφή. Και, σύμφωνα με το αστυνομικό ανακοινωθέν, ο άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης - διακινητής, με τη χρήση πλωτών, μετέφερε τους διασωθέντες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο, όπου τους διέσωσαν οι αστυνομικοί.

Αστυνομική πηγή της ομάδας που διενεργεί την σχετική έρευνα, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ότι κάνει εντύπωση στις ελληνικές αρχές ότι παρά την διεθνή κατακραυγή για την διακίνηση μεταναστών, με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία στη Μεσόγειο με του περίπου 900 νεκρούς στ’ ανοιχτά της Λιβύης, «οι δουλέμποροι που μεταφέρουν κόσμο από την Τουρκία μοιάζουν να μην έχουν επηρεαστεί καθόλου από αυτό».

 

 

 

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ