ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παπαδόπουλος: «Η Τουρκία θα αποφασίσει αν θα λύσει το Kυπριακό»

Δεν τρέφει ψευδαισθήσεις για τις «εκλογές» στα κατεχόμενα

ΚΥΠΕ

Η Τουρκία θα αποφασίσει αν θα λύσει ή δεν θα λύσει το κυπριακό και γι` αυτό να μην έχει κανένας την οποιαδήποτε αμφιβολία, δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση,  στο περιθώριο της πορείας Χριστοδούλας, για το αποψινό αποτέλεσμα των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως “είναι σημαντικό σήμερα να αποφασιστεί και να γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας”, ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να έχει κανένας την ψευδαίσθηση ότι δεν είναι η Τουρκία, που θα καθορίσει τη λύση του κυπριακού”.

Εξέφρασε την ελπίδα οι γνωστοί πολιτικοί κύκλοι στην ελληνοκυπριακή κοινότητα να μην   ξεκινήσουν μια εκστρατεία αποενοχοποίησης της Τουρκίας, παρουσιάζοντας την πλασματική εικόνα ότι η λύση του κυπριακού θα διαμορφωθεί από τα αποτελέσματα των εκλογών στο ψευδοκράτος.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του οίκου αξιολόγησης Fich για τις εκποιήσεις, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: “Το πλαίσιο αφερεγγυότητας έχει ψηφιστεί. Η τοποθέτηση και αξιολόγηση του οίκου αξιολόγησης Fich είναι ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν με ευκολία οι εκποιήσεις -και αυτό είναι η πραγματικότητα-  γιατί το πλαίσιο αφερεγγυότητας προσφέρει προστασία σε δανειολήπτες και θα συγκρατήσει τις εκποιήσεις”.

“Αυτό φυσικά”, είπε, “δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεφύγει από τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας”.

Ανέφερε πως το κόμμα του θεωρεί ότι “αν δεν αναληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες, με την επιστροφή των κεφαλαίων, που κλάπηκαν το Μάρτη το 2013, για την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την αντιμετώπιση της δυστοκία των αναδιαρθρώσεων, που αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο της επανεκκίνησης της κυπριακής οικονομίας”.

 

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση