ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το μέλλον της ενέργειας κρύβεται στα εντόσθια των εντόμων

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το μέλλον της ενέργειας κρύβεται στα εντόσθια των εντόμων, αφού διάφορες μελέτες που έγιναν πρόσφατα σε βιολογικό εργαστήρι στις ΗΠΑ αποκάλυψαν του λόγου το αληθές. 

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως ο άνθρωπος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον  βιολογικό τρόπο για να παράγει ενέργεια, όπως τα βιοκαύσιμα, αλλά αυτό που έχει εντοπιστεί τώρα από τους επιστήμονες του Berkeley Lab ξεπερνά κάθε προηγούμενο της φαντασίας.

Πιστεύεται ότι τα μικρόβια που βρίσκονται στα έντερα τριών εντόμων μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο κρίσιμο θέμα της ενέργειας, μιας και τα χημικά «συστήματα» στα έντερα των εντόμων που τρέφονται με ξύλο, με σπόρους καφέ και με θρεπτικά συστατικά στο χώμα, έχουν τη λύση.  

Τα μικρόβια στα εντόσθια του σκαθαριού «passalid», για παράδειγμα, επιτρέπουν στο ίδιο να αντλήσει ενέργεια από τη σκληρή λιγνίνη που υπάρχει στις ίνες των φυτών και εάν ο άνθρωπος εντοπίσει με πιο τρόπο λειτουργούν αυτά τα μικρόβια, τότε θα ανοίξει μια μεγάλη πόρτα στο θέμα της ενέργειας.

Το κάθε έντομο κρύβει μέσα του μια «υπερδύναμη», που θα μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να διαχωρίσουν τον άνθρακα από το χώμα, να μετατρέψουν ευκολότερα και ταχύτερα τα φυτά σε βιοκαύσιμα και να προστατέψουν ακόμη τις φυτικές καλλιέργειες από τα παράσιτα.

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση