ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

John Malcovich: Τρέχει στα δικαστήρια

Το δημοσίευμα που τους οδήγησε στην δικαστική αίθουσα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Δήμητρας Γεωργίου

Από το πλατό στο δικαστήριο θα βρεθεί ο John Malkovich για βρει το δίκιο του.  Ο διάσημος ηθοποιός προέφυγε στα Γαλλικά δικαστήρια εναντίον της εφημερίδας «Le Monde» και δύο δημοσιογράφων της.

Όπως ο ίδιος δηλώνει, τον δυσφήμισαν σε ρεπορτάζ στο οποίο έλεγαν πως διατηρούσε κρυφό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία.
Η εφημερίδα δημοσίευσε έρευνα που αφορούσε το σύστημα φοροδιαφυγής που εφάρμοζε η βρετανική τράπεζα HSBC και η ελβετική θυγατρική της HSBC Private Bank Suisse.Ανέφερε τα ονόματα πολλών διασήμων που διέθεταν «κρυφό» τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία στο διάστημα από το 2005 μέχρι το 2007.

Λανθασμένα στη λίστα βρέθηκε και το όνομα του σταρ, και όπως διευκρίνησε  νομικός σύμβουλος κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο ηθοποιός όντως είχε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία κατά το διάστημα 1994-99, σε μια τράπεζα που αργότερα εξαγοράστηκε από την HSBC PB, ο οποίος ομως είχε δηλωθεί από το άνοιγμά του στις αμερικανικές αρχές.

Ο 61χρονος σταρ με την μήνυσή του στρέφεται κατά της εφημερίδας και των δημοσιογράφων της δηλώνοντας «βαθιά σοκαρισμένος» που είδε το όνομά του σε μια τέτοια υπόθεση αυτή «δεδομένου ότι η εφημερίδα γνώριζε», πως ο λογαριασμός του δεν είχε καμία σχέση με τις δραστηριότητες της προαναφερθείσας τράπεζας.

[Πηγή: must.com.cy]

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ