ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρώτη φορά το 59% Ε/κ βλέπει θετικά Τ/κ ηγέτη

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέβασε το ποσοστό του στη διαχείριση του Κυπριακού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ενδιαφέροντα στοιχεία που αποτυπώνουν την τάση της κοινής γνώμης στις ελεύθερες περιοχές για τα δεδομένα που έχει επιφέρει η εκλογή Μουσταφά Ακκιντζί στην ηγεσία της Τ/κ κοινότητας αλλά και την διαχείριση του Κυπριακού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποκαλύπτει η δημοσκόπηση της «Κ» που παρουσιάσθηκε χθες Κυριακή.

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας της Symmetron Market Research, προκύπτει ότι η εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί ανέτρεψε τα δεδομένα στο Κυπριακό, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των Ελληνοκυπρίων για ενδεχόμενη επίτευξη λύσης τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Οι Κύπριοι πολίτες και ειδικότερα οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αντιμετωπίζουν με θετική προδιάθεση την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί και αναμένουν ότι θα λειτουργήσει αποδοτικά στις προσπάθειες επίλυσης του χρονίζοντος προβλήματος.

Οι περισσότεροι πολίτες παραμένουν απαισιόδοξοι, όμως ο δείκτης αισιοδοξίας αυξήθηκε αισθητά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας νέα δυναμική στην αποδοχή της λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Μέσα από το νέο περιβάλλον, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βγαίνει κερδισμένος, με τον βαθμό ικανοποίησης από τη διαχείριση του Κυπριακού να αυξάνεται δραστικά.

Διχογνωμία για Αναστασιάδη
Η κοινή γνώμη είναι διχασμένη, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Κυπριακού από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αφού ένα ποσοστό που αγγίζει το 50% δηλώνουν ικανοποιημένοι και ισόποσο ποσοστό είναι δυσαρεστημένοι.

Όμως, συγκρίνοντας τις τάσεις σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις της Καθημερινής, είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρόεδρος έχει ανακτήσει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη των Κυπρίων. Τον Μάιο του 2014, ο δείκτης εμπιστοσύνης για τους χειρισμούς του Προέδρου ήταν μόλις 25%, ενώ ακόμη και πιο πρόσφατα, τον Φεβρουάριο του 2015, το αντίστοιχο ποσοστό έγκρισης ήταν 28%.

Η διασύνδεση επιστροφής της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου με την παράλληλη νομιμοποίηση του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου βρίσκει σύμφωνους ένα μεγάλο ποσοστό  των πολιτών.

Η λύση του Κυπριακού συσχετίζεται θετικά με την ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου. Η πλειοψηφία των πολιτών αναμένουν ότι η επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό θα λειτουργήσει εποικοδομητικά στην οικονομία της Κύπρου.

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα της έρευνας και για την λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βόλτα Αναστασιάδη-Ακιντζί στα social media

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση