ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΟΒΕΚ προς Βουλή: Καταγγείλτε την Κυβέρνηση στο Ανώτατο

ΚΥΠΕ

Την άμεση προσφυγή της Βουλής στο Ανώτατο Δικαστήριο για παραβίαση του άρθρου του Συντάγματος περί διάκρισης εξουσιών από την Κυβέρνηση ζητά η ΠΟΒΕΚ σε σχέση με το ωράριο εργασίας των καταστημάτων.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση, οι Οργανώσεις και Συνδέσμοι της ΠΟΒΕΚ σε ψεσινή τους συνεδρία συζήτησαν τις εξελίξεις και γενική διαπίστωση είναι “πως η στάση της Κυβέρνησης άγγιξε τα όρια  σκανδάλου και συνιστά ποδηγέτηση, παντελή έλλειψη σεβασμού που ουσιαστικά συνιστά κατάργηση της Βουλής εκ μέρους της Εκτελεστικής Εξουσίας”.

Η κυβερνητική πράξη και ενέργεια έκδοσης νέου διατάγματος για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, αναφέρει η ΠΟΒΕΚ, παραβιάζει τη βασική αρχή της θεσμικής διάκρισης των εξουσιών μεταξύ Εκτελεστικής και Νομοθετικής εξουσίας, γεγονός που τραυματίζει ανεπανόρθωτα το Σύνταγμα (Αρθρο 139 )και την ίδια την υπόσταση του Κράτους.

Οι εμπλεκόμενοι Οργανώσεις, Σύνδεσμοι και Φορείς έχουν αποφασίσει ομόφωνα  να ζητήσουν από τον Πρόεδρο της Βουλής  και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας την άμεση προσφυγή της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Ανώτατο Δικαστήριο για παραβίαση του Αρθρου 139 του Συντάγματος Περί της διάκρισης των Εξουσιών για αποκατάσταση της νομιμότητας και της θεσμικής λειτουργίας του Κράτους.

Παράλληλα, διαβεβαιώνουν ότι θα προβούν άμεσα σε όλες τις νόμιμες και δυναμικές δράσεις και ενέργειες για αποκατάσταση της δημοκρατίας  και της ισορροπίας στο εμπόριο και την διαφύλαξη του Κοινωνικού Ιστού. “Ο Σωκράτης πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή πίνοντας το κώνειο από σεβασμό προς τους Νόμους: Οποία ομοιότης  με την Κυβέρνηση που δεν σέβεται ούτε τους Νόμους ούτε τη Βουλή”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση