ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υγείας: Στόχος τα νοσηλευτήρια να λειτουργούν αυτόνομα το 2016

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την πορεία εφαρμογής του ΓεΣΥ

ΚΥΠΕ

Εντός Ιουνίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση και αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, με στόχο την ψήφισή του πριν κλείσει η Βουλή για τις θερινές διακοπές δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής. Ανέφερε επίσης, πως στόχος είναι όπως τα νοσηλευτήρια λειτουργήσουν αυτόνομα από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Ερωτηθείς σε σχέση με την πορεία εφαρμογής του ΓΕΣΥ, ο κ. Πατσαλής ανέφερε πως οι συζητήσεις με τους γιατρούς, νοσηλευτές και τους άλλους επαγγελματίες της υγείας και με τις συντεχνίες τους συνεχίζονται. Ολοκληρωμένο προσχέδιο του νομοσχεδίου, πρόκειται να δοθεί εντός της εβδομάδας για δημόσιο διάλογο.

Στόχος, πρόσθεσε, είναι "η ψήφιση του νομοσχεδίου πριν κλείσει η Βουλή, ούτως ώστε να έχουμε το χρόνο να υλοποιήσουμε τα άρθρα αυτού του νομοσχεδίου με τους διορισμούς διοικητικών συμβουλίων, με την προκήρυξη των θέσεων της διευθυντικής ομάδας, με τις εγκρίσεις του προϋπολογισμού του κάθε νοσηλευτηρίου, με ένα φιλόδοξο στόχο: να ολοκληρωθεί η υλοποίηση μέχρι το τέλος της χρονιάς και από την 1η του χρόνου του 2016 να λειτουργήσουν ως αυτόνομα τα νοσηλευτήρια".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση