ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

EWG: Προθεσμία για συμφωνία μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας

Eν μέσω τηλεδιάσκεψης Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Για κακό κλίμα και με σημαντικές διαφωνίες στα θέματα του πρωτογενούς πλεονάσματος, του ΦΠΑ και των συντάξεων στη σημερινή συνεδρίαση του Euro-working Group κάνουν λόγο ευρωπαϊκές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, διαμηνύθηκε στην ελληνική πλευρά ότι θα πρέπει να έχει βρεθεί λύση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, τηλεδιάσκεψη διάρκειας μιας ώρας με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ είχε το απόγευμα της Πέμπτης (από τις 17:30) ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν είναι γνωστό αν η τηλεδιάσκεψη ήταν αποτέλεσμα των αποκλίσεων που καταγράφηκαν στο EWG. Το ακριβές περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης παραμένει άγνωστο, όμως η συνομιλία με την γερμανίδα καγκελάριο και τον γάλλο πρόεδρο ακολουθήθηκε από σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, σε επίπεδο Brussels Group, συνεχίστηκαν στις Βρυξέλλες σήμερα Πέμπτη και αναμένεται να συνεχιστούν αύριο Παρασκευή.

Η ελληνική κυβέρνηση αισιοδοξεί πως θα επιτευχθεί συμφωνία έως την Κυριακή, αλλά οι εταίροι εμφανίζονται σαφώς πιο συγκρατημένοι, καθιστώντας σαφές πως οι διαφορές παραμένουν μεγάλες.Νωρίτερα πάντως, ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε πως θα χρειαστεί να υπάρξει πολιτική συμφωνία ώστε να γεφυρωθούν όλες οι διαφορές, ακόμα κι αν υπάρξει κοινός τόπος στο Brussels Group.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση