ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το διαδίκτυο θα αρπάξει «φωτιά» πριν βγει η δεκαετία

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών η διακίνηση δεδομένων μέσω IP θα τριπλασιαστεί μέχρι το 2019, λόγω της αυξημένης πρόσβασης από κινητά τηλέφωνα και της ζήτησης για υπηρεσίες βίντεο.

Η έρευνα αναφέρει πως σε λιγότερα από πέντε χρόνια το βίντεο θα αποτελεί το 80% της παγκόσμιας διακίνησης δεδομένων μέσω IP, ενώ πάνω από τα δύο τρίτα της παγκόσμιας διακίνησης θα προέρχεται από κινητές συνδέσεις συμπεριλαμβανομένου του Wi-Fi.

Οι παράγοντες που αναμένεται να οδηγήσουν στην αύξηση της διακίνησης περιλαμβάνουν την παγκόσμια αύξηση χρηστών Internet, προσωπικών συσκευών και συνδέσεων συσκευής με συσκευή [M2M], τις πιο γρήγορες ευρυζωνικές ταχύτητες και την υιοθέτηση εξελιγμένων υπηρεσιών βίντεο.

Το 2014 υπήρχαν 2.8 δισεκατομμύρια χρήστες Internet ή 39% του παγκόσμιου πληθυσμού των 7.2 δισεκατομμυρίων. Μέχρι το 2019 θα υπάρχουν περίπου 3.9 δισεκατομμύρια χρήστες Internet ή 51% του προβλεπόμενου πληθυσμού των 7.6 δισεκατομμυρίων.

Η εξέλιξη των προηγμένων υπηρεσιών βίντεο (π.χ., UHD και σφαιρικό/360 βίντεο) καθώς και οι αυξανόμενες εφαρμογές Μ2Μ, που έχουν ως κέντρο τους το βίντεο, αναμένεται να δημιουργήσουν νέες απαιτήσεις εύρους ζώνης και επεκτασιμότητας για τους παρόχους υπηρεσιών.

 

 

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση