ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο Λιβάνιος τρομοκράτης

Αρχίζει η δίκη για την υπόθεση των 8 και πλέον τόνων νιτρικής αμμωνίας

ΚΥΠΕ

Αρχίζει σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου η εκδίκαση της υπόθεσης του 26χρονου από το Λίβανο, κατόχου καναδικού διαβατηρίου, στο σπίτι του οποίου, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα, εντοπίστηκαν 8 και πλέον τόνοι νιτρικής αμμωνίας.

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά πόσον η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα πραγματοποιείται σε ανοικτή για το κοινό και τους δημοσιογράφους ακρόαση, ή θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, όπως έγινε με τις τρείς διαδικασίες προφυλάκισης του 26χρονου Λιβάνιου.

Ο Λιβάνιος αναμένεται να απαντήσει κατά πόσον αποδέχεται ή όχι τις συνολικά 16 κατηγορίες εναντίον του, που καλύπτουν την χρονική περίοδο από το 2012 μέχρι τις 27 Μαΐου 2015.

Συγκεκριμένα στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται δυο κατηγορίες για παράνομη κατοχή εκρηκτικής ύλης κατά παράβαση του περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας νόμου, δυο κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση κατά παράβαση του περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας νόμου, δυο κατηγορίες για παροχή υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση κατά παράβαση του περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας Νόμου, τέσσερις κατηγορίες συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος κατά παράβαση του Ποινικού Κώδικα, δυο κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατά παράβαση του Ποινικού Κώδικα, δυο κατηγορίες για συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων κατά παράβαση του Ποινικού Κώδικα και δυο κατηγορίες για παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Η παραπομπή του Λιβάνιου σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου αποφασίστηκε από τη Νομική Υπηρεσία, η οποία μελέτησε διεξοδικά τον ογκοδέστατο φάκελο της υπόθεσης.

Η απόφαση για παραπομπή λήφθηκε στις 19 Ιουνίου, όταν έληξε το τρίτο διάταγμα κράτησης του Λιβάνιου, σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία που διεξήχθη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Από τότε ο Λιβάνιος κρατείτο στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι σε γραπτή ομολογία του ο 26χρονος παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολλάχ, ωστόσο δεν ανέφερε ποίοι θα ήταν οι στόχοι που θα κτυπούσε με τη χρήση της νιτρικής αμμωνίας.

Σημειώνεται ότι κατ’ εξαίρεση, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, αυτή καταχωρήθηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου πιο νωρίς απ’ ότι γίνεται συνήθως.

Εν τω μεταξύ εξακολουθεί να καταζητείται, βάσει ευρωπαϊκού και διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η Αστυνομία, ο ιδιοκτήτης της κατοικίας, εντός της οποίας εντοπίστηκαν οι 8 και πλέον τόνοι νιτρικής αμμωνίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση