ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέρκελ: Τέλος χρόνου την Τρίτη

Μπορούμε να επιστρέψουμε στην διαπραγμάτευση μετά το δημοψήφισμα, δηλώνει η καγκελάριος

Kathimerini.gr

«Καταστήσαμε σαφές πως αν η ελληνική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα θέλει να επιστρέψει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα» διεμήνυσε σε συνέντευξη Τύπου από το Βερολίνο η γερμανίδα καγκλελάριος.

Η Άγκελα Μέρκελ τόνισε πως ενδεχόμενη αποτυχία του κοινού νομίσματος, θα σημάνει και αποτυχία της Ευρώπης, ενώ πρόσθεσε πως ο λόγος που η Ευρώπη «ζει» είναι επειδή έχει μάθει να πορεύεται με συμβιβασμούς. «Αν χάσουμε την ικανότητά μας να καταλήγουμε σε συμβιβασμούς, τότε η ήπειρος θα χαθεί».

«Η Ευρώπη είναι πλέον σε θέση να αντεπεξέλθει πολύ καλύτερα σε ενδεχόμενο grexit από ότι παλιότερα. Η Ελλάδα δεν είχε καμία διάθεση για συμβιβασμό και για αυτό διέκοψε τις διαπραγματεύσεις και ζήτησε δημοψήφισμα».

Η γερμανίδα καγκελάριος αναφερόμενη στο δημοψήφισμα, είπε:  «Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα για δημοψήφισμα, δεν μπορεί κανείς να της πει τι θα κάνει. Έχουμε όμως κι εμείς, οι υπόλοιπες 18 χώρες δικαίωμα να δούμε τι θα κάνουμε και να σκεφτούμε την επόμενη μέρα. Για να υπάρχει αλληλεγγύη, κάθε κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Τέλος, η κα. Μέρκελ θέλησε να επισημάνει ότι κανείς δεν πρέπει να επηρεάσει τους έλληνες στην ψηφοφορία τους. «Ασχέτως του τι θα πει το δημοψήφισμα, η ελληνική πλευρά πρέπει να διατυπώσει αίτημα αύριο που λήγει το πρόγραμμα για συνέχιση των διαπραγματεύσεων», είπε η κ. Μέρκελ και συμπλήρωσε:  «Ο ελληνικός λαός θα διαμορφώσει την γνώμη του, εμείς έχουμε άποψη, αλλά δεν πρέπει να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ότι επηρεάζουμε την απόφαση των Ελλήνων. Εμείς απλά λέμε όλη την αλήθεια. Ξέρω ότι ο ελληνικός λαός θέλει να έχει τη δική του γνώμη. Δεν θέλω να υπάρξει ούτε καν υποψία ότι ασκούμε κάποια πίεση στην κρίση τους. Ο ελληνικός λαός θα διαμορφώσει την άποψή του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ερώτηση ΝΔ για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέφεραν χρήματα 
Σαμαράς καλεί Τσίπρα σε τηλεοπτικό διάλογο 
Γιουνκέρ: Ζητώ από τους Ελληνες να ψηφίσουν «ναι» (VIDEO) 
Σαρκοζί: «Η Ελλάδα ανέστειλε τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη» 
Κρεμλίνο: Ανησυχούμε για ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας 
«Παιχνίδια» αγωνίας και υποσχέσεων με τις συντάξεις 
Κρούγκμαν: Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού 
Σουλτς:Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι «ναι» ή «όχι» στο ευρώ 
Αναστασιάδης: «Θα συμβάλουμε στο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ» 
Μπαράζ επαφών Σαμαρά με επιδίωξη το ευρωπαϊκό μέτωπο 
Aξιωματούχος στο Reuters: Δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ την Τρίτη

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X