ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σαββόπουλος ευρώ, Μικρούτσικος ''Όχι'', Ρουβάς μάλλον ''Ναι''...

Θέση παίρνει ο καλλιτεχνικός κόσμος της Ελλάδας στα σημαίνοντα

Ο ένας μετά τον άλλο, μεγάλα ονόματα της καλλιτεχνικής σκηνής της Ελλάδας, παρεμβαίνουν στη δημόσια συζήτηση για το δημοψήφισμα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, γίνονται τοποθετήσεις είτε μέσω επιστολών είτε στην τηλεόραση και γενικά στα ΜΜΕ για τη μια ή την άλλη θέση. Για να τα πάρουμε με τη σειρά.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, γνωστός ηθοποιός, τάχθηκε με επιστολή του ανοιχτά υπερ του "Ναι". Υποστηρίζω, με θέρμη, το ΝΑΙ. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω ψύχραιμα τους λόγους, έγραψε με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν 17 λόγοι, πυκνή γραφή, στους οποίους εξηγεί γιατί "Ναι".

Στην αντίπερα όχθη, ο Θάνος (αδερφός Αντρέα) Μικρούτσικος, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αλλά και από τους μεγαλύτερους συνθέτες της Ελλάδας, ο οποίος δήλωσε ανοιχτά την προτίμησή του στο "Όχι": Θα ψηφίσω όχι την Κυριακή για λόγους εθνικής ανεξαρτησίας, έγραψε σε ένα σύντομο σημείωμά του.

Ο δημοφιλής Σάκης Ρουβάς, με δυο επιστολές του, τάχθηκε ενάντια στο δημοψήφισμα και μάλλον, αν ψηφίσει, θα είναι προς το "Ναι".  

Διονύσης Σαββόπουλος, που και αυτός με τη σειρά του πήρε θέση, λέγοντας ότι προτιμάει την παραμονή στο ευρώ, άρα "Ναι", φοβάται όμως όπως χαρακτηριστικά δήλωσε τον διχασμό, δίνοντας μια άλλη διάσταση στη συζήτηση που έχει ανοίξει, διάσταση με τη δική της σημασία.

Τέλος, ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης, του οποίου η άποψη είναι η πιο βαρυσήμαντη όλων, δήλωσε ότι το "ΟΧΙ των ψηφοφόρων που θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο αυτό, θα είναι ΟΧΙ σε όλες τις επαχθείς και δυσβάσταχτες συμφωνίες με τους θεσμούς"

 

 

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ