ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κάλεσμα ΣΕΛΚ στην Κυβέρνηση για στρατηγική επενδύσεων

Την ανάγκη για αναθεώρηση της φορολογικής πολιτικής τονίζει ο ΣΕΛΚ

ΚΥΠΕ

Κάλεσμα προς την Κυβέρνηση να εκπονήσει εθνική στρατηγική για τα θέματα των επενδύσεων, απηύθυνε ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.
Μιλώντας από το βήμα της 54ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, ο πρόεδρος του ΣΕΛΚ Γιάννος Χαριλάου ανέφερε ότι έχει υποβάλει γραπτώς μια σειρά από εισηγήσεις για την ενίσχυση της προσπάθειας για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα.
Οι προτάσεις αυτές διαλαμβάνουν δύο άξονες: Ο πρώτος είναι στρατηγικού χαρακτήρα και καλεί την κυβέρνηση να εκπονήσει μια εθνική στρατηγική για τα θέματα επενδύσεων και να καθορίσει τις προτεραιότητες του κράτους. Ο δεύτερος πραγματεύεται τον εμπλουτισμό του φάσματος των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο κ. Χαριλάου, υπέδειξε με έμφαση ότι η εισροή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων αποτελεί το βασικό αιμοδότη για τόνωση της αγοράς.

Διατήρηση τηε ανταγωνιστικότητας
Υπέδειξε επίσης την ανάγκη για προώθηση του νομοσχεδίου για την αναθεώρηση του πλαισίου φορολογικής πολιτικής, με σκοπό τη διατήρηση της Κύπρου ως ανταγωνιστικού διεθνούς επιχειρηματικού προορισμού.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΛΚ «μέσα από την κρίση, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να φτιάξουμε ένα καλύτερο κράτος», υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης μικρότερου κρατικού τομέα και μεγαλύτερη ιδιωτική πρωτοβουλία.
Είναι ουσιώδες, τόνισε, να δυναμώσει και πάλι η διεθνής αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τη θέση της χώρας ως ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο κύρους.
Ο κ. Χαριλάου σημείωσε ότι μπορεί οι οικονομικοί δείκτες να βελτιώνονται, όμως η πραγματική οικονομία δοκιμάζεται σκληρά. Και μαζί της δοκιμάζεται και η κοινωνική συνοχή. Γι΄αυτό έχει μεγάλη σημασία να επανέλθει η ρευστότητα στην αγορά και να στηριχθούν στην πράξη οι επιχειρήσεις.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα
Εξέφρασε δε την πεποίθησή ότι η οικονομία δεν είναι υπόθεση και ευθύνη των εκάστοτε κυβερνώντων μόνο, αλλά όλων και πως τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσα από τη συνεργασία, τη συλλογική προσπάθεια και την αξιοποίηση των ειδικών. Ο κ. Χαριλάου τόνισε επίσης ότι αυτό που έχει σημασία είναι η επόμενη μέρα και πώς θα επανέλθει η οικονομία του τόπου σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου βασισμένη σε γερά και υγιή θεμέλια. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι έστω και την υστάτη θα εξευρεθεί μια κοινή συνισταμένη για να διευθετηθεί το ελληνικό ζήτημα, που να επιτρέπει αφενός στην Ελλάδα να παραμείνει βιώσιμη και, αφετέρου, να μην αμφισβητηθεί η ευρωπαϊκή νομισματική συνοχή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β`, του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, Υπουργών και μελών της κυβέρνησης, αρχηγών και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, θεσμικών φορέων της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας καθώς και μελών του Συνδέσμου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση