ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένταξη στην Ε.Ε. επιδιώκει ο Ακιντζί

Ο Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου

του ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες βρίσκουν αντίκτυπο στον τουρκικό τύπο, κατά την επιστροφή του από την Ευρώπη, ο Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποίησε μια σειρά σημαντικών δηλώσεων για την πορεία του Κυπριακού.

Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, σε τηλεγράφημα από τις Βρυξέλλες και με τον τίτλο «Επιθυμούμε η κοινότητά  μας να γίνει ένα κομμάτι της οικογένειας της ΕΕ», γράφει ότι ο «Πρόεδρος της ΤΔΒΚ», Μουσταφά Ακιντζί, που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Martin Schulz, του είπε ότι επιθυμεί η «τ/κ» κοινότητα να γίνει ένα κομμάτι της οικογένειας της ΕΕ.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Martin Schulz, μετά τη συνάντηση που είχαν, είπε «Δεν επιθυμούμε τη συνέχιση του καθεστώτος. Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές. Έχουμε έναν επιπλέον λόγο για να αγωνιστούμε στο δρόμο για τη λύση. Ο λόγος αυτός είναι το γεγονός ότι για πολλά χρόνια βρισκόμασταν εκτός του διεθνούς δικαίου. Επιθυμούμε η κοινότητά μας να γίνει ένα κομμάτι της οικογένειας της ΕΕ. Επιθυμούμε να βρισκόμαστε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και της τάξης. Γι’ αυτό και αγωνιζόμαστε για μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, που θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα».

Ο Ακιντζί, τονίζοντας ότι πλησιάζουν στο στόχο για την τελική λύση, ζήτησε το Ευρωκοινοβούλιο να τους βοηθήσει στο δρόμο αυτό.
Από την άλλη, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Schulz, τόνισε ότι αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση για τα βήματα που γίνονται προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης μίας ουσιαστικής λύσης στην Κύπρο και υποσχέθηκε πως θα κάνουν ότι μπορούν έτσι ώστε να αξιολογηθεί καλά η ευκαιρία αυτή.

Τέλος γράφει ότι ο Ακιντζί συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ, Donald Tusk και με τους Προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση