ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απόλλων: Ομάδα προπονητή

Όλα θα κινούνται γύρω από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Του Ονησίφορου Σταύρου

Στην προηγούμενη αρθρογραφία μου, είχα εκφράσει την άποψη ότι το… κλειδί για να έρθουν επιτυχίες στο νέο Απόλλωνα που χτίζεται είναι ο Πέδρο Εμάνουελ.

Εξέφρασα αυτή την άποψη βασιζόμενος στις κινήσεις που έγιναν μέχρι στιγμής, καθώς οι «κυανόλευκοι» επέλεξαν να κινηθούν στην φιλοσοφία του 40χρονου προπονητή.

Έφεραν στην ομάδα τους παίκτες που ήθελε ο Πέδρο Εμάνουελ, έτσι ώστε να μπορεί να χτίσει αυτό που έχει μυαλό του. Παίκτες από την αγορά της Πορτογαλίας, που γνωρίζει πολύ καλά και ξέρει τι μπορούν να του προσφέρουν.

Παίκτες που έχουν την ίδια νοοτροπία και φιλοσοφία (πάνω, κάτω), έτσι ώστε η ομάδα να μπορεί να «δέσει» πολύ πιο γρήγορα.  Αυτά έλεγα πριν και χωρίς να έχω εικόνα, καθώς δεν παρακολούθησαν την προετοιμασία.

Έχοντας πλέον την εικόνα του νέου Απόλλωνα από το ταξίδι στην Μολδαβία, αυτή η άποψη ενισχύθηκε περισσότερο και ταυτόχρονα έχω βγάλει κάποια χρήσιμα συμπεράσματα, παρακολουθώντας κάποια πράγματα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η πρώτη εικόνα από τον Πέδρο Εμάνουελ είναι θετικότατη και δεν αναφέρομαι αγωνιστικά. Αλλά κυρίως έξωαγωνιστικά. Πρόκειται για ένα σοβαρό προπονητή, ο οποίος θέλει μία πειθαρχημένη ομάδα. Μέσα και έξω από το γήπεδο.

Τόσο στις δηλώσεις του στην δημοσιογραφική διάσκεψη, όσο και μετά το τέλος του αγώνα, κράτησε ένα σοβαρό επίπεδο. Δεν έκανε μεγάλες δηλώσεις και ούτε άρχισε τις υποσχέσεις.

Το ευχάριστο για τον Απόλλωνα είναι ότι μετέφερε αυτή την σοβαρότητα και αυτή την πειθαρχεία και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Διότι είναι πολύ δύσκολο, με τόσες αλλαγές που έγιναν και τις απουσίες που υπήρχαν, να καταφέρεις να διατηρήσεις μία πειθαρχημένη ομάδα για 90 λεπτά.

Και από την στιγμή που καταφέρνεις να διατηρείς την ομάδα σου πειθαρχημένη και σοβαρή στο πρώτο παιχνίδι, απέναντι σε ένα αντίπαλο πιο χαμηλής εμβέλειας, τότε αυτά τα στοιχεία θα υπάρχουν σε κάθε παιχνίδι.

Αν και νωρίς, θεωρώ ότι ο φετινός Απόλλωνας θα είναι καθαρά ομάδα προπονητή. Όλα θα κινούνται γύρω από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση