ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα Wearables στη ζωή μας

Η πιο smart εφεύρεση μετά το smartphone είναι αυτή που μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα της ζωής μας.

Τα λεγόμενα wearables μπαίνουν όλο και περισσότερο στη ζωή μας, φέρνοντάς μας ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην κοινωνία του αύριο, όπου βασιλιάς θα είναι το Internet of Things. Τα wearables αυτά, που καταφθάνουν σήμερα σε κάθε σχήμα και χρώμα, αποτελούν έξυπνες συσκευές οι οποίες μπορούν να φορεθούν στον καρπό, στα μάτια, στο λαιμό, στα πόδια κ.λπ. και αποτελούν ότι πιο έξυπνο έχει εφευρεθεί μετά το smartphone.

Υπάρχουν πια πολλές συσκευές οι οποίες μπορούν να συνδεθούν με το κινητό μας τηλέφωνο και να μας προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγεία μας για παράδειγμα (ο «γιατρός» ζωντανά και αποκλειστικά στον καρπό μας για τις λεπτό προς λεπτό αντιδράσεις του σώματός μας) ενώ σε μεγάλη τώρα ζήτηση βρίσκονται και τα έξυπνα υποδήματα, που είναι εμπνευσμένα από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Την εποχή, δηλαδή, όπου διάφοροι επαγγελματίες αθλητές αγωνίζονταν στον στίβο με ένα σπέσιαλ ζευγάρι παπουτσιών, το οποίο είχε κριμένο στη σόλα του ένα micro chip που κατέγραφε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις επιδώσεις και τις κινήσεις του αθλητή.

Σήμερα, τα τρία πιο γνωστά είδη wearables αφορούν τα wristbands (έξυπνα βραχιόλια που ασχολούνται κυρίως με το fitness), τα smartwatches (έξυπνα ρολόγια όπως το περιβόητο Apple Watch που οργανώνει καλύτερα τη ζωή του ιδιοκτήτη του) και τα έξυπνα γυαλιά (όπως τα Google Glass) ενώ από κι και πέρα υπάρχουν έξυπνα ακουστικά, έξυπνα ρούχα, έξυπνα κοσμήματα και η λίστα δεν έχει τέλος.

Τα wristbands, που καταγράφουν τη βιομετρική δραστηριότητα του ανθρώπου που τα φορά, κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στις μέρες μας και δεν απευθύνονται μονάχα σε αθλητές. Οποιοσδήποτε από εμάς επιθυμεί να διατηρήσει την κατάσταση της υγείας του σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο και τι πιο καλό από μια συσκευή που σε συμβουλεύει με πιο τρόπο μπορείς να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση, ακόμη και την ποιότητα του ύπνου σου.

Τα smartwatch, που μπορούν ουσιαστικά να κάνουν ότι και ένα wristband, αποτελούν επιπρόσθετα ένα μικρό παράθυρο στον ηλεκτρονικό σας κόσμο, ενημερώνοντάς σας για τα e-mails, τα τηλεφωνήματα, τα μηνύματα και όσα συμβαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να χρειάζεται να έχετε ένα PC μπροστά σας ή να κρατάτε το κινητό σας τηλέφωνο μόνιμα στο χέρι.

Τα έξυπνα ρούχα αποτελούν την εξέλιξη των wristbands και υπολογίζεται ότι θα πάρουν φόρα στα αμέσως επόμενα χρόνια (ήδη υπάρχουν στολές γυμναστικής/χορού με αισθητήρες που ελέγχουν εάν κάποιος από τους μύες σε συγκεκριμένο μέρος του σώματος δέχεται περισσότερη πίεση απ’ όση χρειάζεται) ενώ τα έξυπνα κοσμήματα θα συναρπάσουν το ασθενές φύλο, που θα μπορεί να φοράει ένα μενταγιόν το οποίο θα επικοινωνεί με το smartphone που είναι φυλαγμένο στη τσάντα.                  

 

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση