ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με πλειάδα καινοτομιών η νέα E-Class

Του Δημήτρη Γιόκκα

Η Mercedes ανεβάζει ταχύτητα με τη νέα E-Class, προσφέροντας ζωντανή επικοινωνία από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο και παρκάρισμα μέσω smartphone.

H Mercedes δεν θα ήταν αυτή που ήταν εάν δεν χάραζε πορεία κάθε τρεις και λίγο στα θέματα της νέας τεχνολογίας στην αυτοκίνηση, και η νέα έκδοση της E-Class, που θα λανσαριστεί αργότερα φέτος, έρχεται φορτωμένη με μια πλειάδα καινοτομιών που υπόσχονται να μεταφέρουν με ασφάλεια τον σύγχρονο οδηγό στον όλο και πιο απαιτητικό κόσμο του αύριο. 

Ανυπόμονη να μοιραστεί μαζί μας τα «μυστικά» της, η γερμανική εταιρεία άφησε πρόσφατα να διαρρεύσει στον Τύπο η λίστα που περιλαμβάνει τον εντυπωσιακό εξοπλισμό της καινούργιας E-Class, ανοίγοντας έτσι την όρεξή μας για τη μικρή αυτή χρονική περίοδο που μεσολαβεί πριν αποτραβηχτεί το πανί που κρύβει το επαναστατικό της δημιούργημα.

Το αυτοκίνητο θα φέρει συνολικά εννέα καινοτομίες, οι οποίες θα ανεβάσουν την πέμπτη γενιά της E-Class σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, ως ένα από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα επιβατικά οχήματα που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο.

Η νέα E-Class θα φέρει μεταξύ άλλων το πακέτο ασφαλείας «Intelligent Drive Next Level», που θα περιλαμβάνει συστήματα όπως εκείνο που θα σπρώχνει τους εμπρός επιβάτες μακριά από τις πόρτες στην περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης και θα προστατεύει ακόμη και την ακοή τους. Το αυτοκίνητο θα φέρει επίσης ένα ακόμη πιο προηγμένο υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, που θα επιτρέπει στο ίδιο να μανουβράρει από μόνο του για να αποφύγει οποιαδήποτε εμπόδια ή ακόμη να σταματήσει εντελώς, αποφεύγοντας πιθανή σύγκρουση.

Χάρη στο σύστημα Steering Pilot, η νέα E-Class θα μπορεί να οδηγήσει τον εαυτό της στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα μέχρι και 130 χλμ./ώρα, ακόμη και όταν οι σημάνσεις στον δρόμο δεν είναι καθαρές, ενώ το σύστημα Distance Pilot Distronic θα διατηρεί μία απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, σε ταχύτητες μέχρι και 200 χλμ./ώρα. Το συγκεκριμένο σύστημα θα μπορεί, εν αντιθέσει με το προηγούμενο που αντικαθιστά, να ανιχνεύσει γενικώς την κίνηση μπροστά (και όχι μόνο τη συμπεριφορά του οχήματος που βρίσκεται κατευθείαν μπροστά) λειτουργώντας έτσι με μεγαλύτερη ακρίβεια και παρέχοντας ακόμη περισσότερη ασφάλεια.

Το σύστημα Speed Limit Pilot, θα μπορεί με τη σειρά του να διαβάσει τις πινακίδες και να συμμορφωθεί με το όριο ταχύτητας στους δρόμους, χρησιμοποιώντας είτε την κάμερα που υπάρχει στο όχημα είτε τα όρια ταχύτητας που υπάρχουν στο σύστημα πλοήγησης.  

Η πιο σημαντική ίσως καινοτομία στη νέα E-Class, πάρα ταύτα, θα είναι το λεγόμενο σύστημα επικοινωνίας Car-to-X, που θα επιτρέπει στο όχημα να ανταλλάζει πληροφορίες με ένα άλλο όχημα, σχετικά με τις συνθήκες του δρόμου, τις καιρικές συνθήκες και πολλά άλλα. Η Mercedes ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που χρησιμοποίησε το 2013 την τεχνολογία σύνδεσης αυτοκινήτου με αυτοκίνητο, αλλά τώρα, η αναβάθμιση του συστήματος θα βοηθά ουσιαστικά τον οδηγό να δει τι κρύβεται πίσω από τις στροφές και άλλα φυσικά εμπόδια. 

Τέλος, η νέα E-Class θα είναι εξοπλισμένη με σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, το λεγόμενο Remote Parking Pilot (το οποίο θα μπορεί ο οδηγός να ελέγξει με τηλεχειριστήριο!) χρησιμοποιώντας απλώς ένα app από το smartphone του. Φτάνει ο οδηγός να βρίσκεται σε απόσταση τριών μέτρων από το αυτοκίνητό του. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να το σταθμεύσει σε παράλληλη ή σε κάθετη γωνία με ένα άλλο όχημα, ή ακόμη να το βγάλει από το γκαράζ. Το κινητό τηλέφωνο θα μπορεί να επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως κλειδί πρόσβασης στο όχημα, να ρυθμίσει τα καθίσματα και τα καθρεφτάκια οπίσθιας όρασης, ακόμη και στην περίπτωση που η μπαταρία του είναι νεκρή.   

 

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση