ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΣ: Ανεύθυνη η στάση του ΑΚΕΛ

Σε σχέση με το δημοτικό τέλος ακίνητης ιδιοκτησίας

ΚΥΠΕ

«Αλλοπρόσαλλη, ανεύθυνη και αντιφατική» χαρακτηρίζει τη στάση του ΑΚΕΛ στο θέμα του δημοτικού τέλους ακίνητης ιδιοκτησίας, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος σε απάντηση του σε σημερινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Χάσικος σημειώνει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, στην ουσία, αναγκάστηκε να λάβει αυτή την απόφαση ένεκα της στάσης της Βουλής, και ιδιαίτερα του ΑΚΕΛ, αφού αρνήθηκαν να εξετάσουν και να περάσουν έγκαιρα από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ενιαία φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας.

«Ήταν, επίσης, ολοφάνερο, μέσα από τη συζήτηση που διεξήχθη στις σχετικές κοινοβουλευτικές επιτροπές, ότι το ΑΚΕΛ δεν επιθυμούσε να ισχύσει από φέτος η ενιαία φορολόγηση ακίνητης ιδιοκτησίας. Συνεπώς, ποιόν μέμφονται τώρα και γιατί; Θεωρώ αυτή τη στάση του ΑΚΕΛ εξόχως υποκριτική», συμπληρώνει.
 
Όπως εξηγεί, με το προαναφερθέν νομοσχέδιο επιχειρείται, για πρώτη φορά, να καταστεί πραγματικότητα η οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Η ενιαία φορολόγηση ακίνητης ιδιοκτησίας, που θα διευκόλυνε τα μέγιστα τον πολίτη, δεν αφορά μόνο το δημοτικό τέλος αλλά και την κρατική φορολογία επί της ακίνητης ιδιοκτησίας. Μιλούμε για ένα συνολικό ποσό της τάξης των 117 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Ποσό το οποίο από του χρόνου θα εισπράττει η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντί κρατικής χορηγίας. Ταύτα, προς αποκατάσταση της αλήθειας», σημειώνει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση