ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καλούν τον Κυπριανού στην Άγκυρα οι Τούρκοι

«Λύση το αργότερο μέχρι το τέλος του 2016» ζητά ο Τούρκος Υπουργό Εξωτερικών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την ετοιμότητα της τουρκικής πλευράς για λύση του Κυπριακού προβλήματος τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη του στην τουρκική Μιλλιέτ, όπου σημείωσε ότι θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα μέχρι το τέλος του 2015. «Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα πρέπει να εξευρεθεί λύση το αργότερο μέχρι το τέλος του 2016» σημείωσε.

Κάνοντας λόγο για την τελευταία ευκαιρία στο Κυπριακό που δεν πρέπει να χαθεί, ο κ. Τσαβούσογλου πρόβαλε ταυτόχρονα τον ισχυρισμό ότι μπορεί να μην υπάρξουν ξανά διαπραγματεύσεις για επίλυση του προβλήματος.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Ελλάδα να στηρίξει τη διαδικασία με πιο ισχυρό τρόπο, τονίζοντας την ανάγκη λύσης, αφού «τέτοια τείχη προκαλούν ντροπή».

Αναφερόμενος στο θέμα της Αμμοχώστου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι είναι ένα από τα βασικά στοιχεία των διαπραγματεύσεων και ότι δεν πρέπει να αντικρύζεται ως ΜΟΕ.

Φίλος με Αναστασιάδη - Στην Άγκυρα ο Άντρος
Πλέκοντας το εγκώμιο του Προέδρου Αναστασιάδη, ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε πως τους συνδέει μια φιλία σε προσωπικό επίπεδο και πως επιθυμεί λύση με τρόπο αποφασιστικό και σταθερό, ενώ αποκάλυψε πως η τουρκική κυβέρνηση θα καλέσει το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού στην Αγκυρα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση