ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοίγματα Αβέρωφ προς Ταλάτ

Συνάντηση ΔΗΣΥ-CTP σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΣΥ με αυτήν του τ/κ κόμματος CTP Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στα κεντρικά γραφεία του τ/κ κόμματος. Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση των δύο κομμάτων να συνεχίσουν  την αγαστή συνεργασία και  να εργαστούν από κοινού σκληρά στις προσπάθειες για επανένωση του τόπου.

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συναντηθούμε με την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, να μοιραστούμε μαζί σκέψεις και προβληματισμούς αλλά προ πάντως να συζητήσουμε για το μεγάλο όραμα της επανένωσης της μοιρασμένης μας πατρίδας» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στο περιθώριο της συνάντησης.

Σύσφιξη σχέσεων ΔΗΣΥ-CTP
Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του ΔΗΣΥ, καλλιεργείται εδώ και καιρό μία στενή σχέση φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων, αναφέροντας πως στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος θεωρούν τον ΔΗΣΥ πολύ στενό και σημαντικό συνεργάτη. «Χαίρομαι ιδιαίτερα, που ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε την κοινή στόχευση, πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία που έχουμε αντιμετωπίζοντας τα δικαιολογημένα αιτήματα αλλά και τις προσδοκίες του κυπριακού λαού, να εργαστούμε και να συνεργαστούμε και να στηρίξουμε την νέα προσπάθεια Αναστασιάδη – Ακκιντζή για την επίλυση του κυπριακού» ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.
Πηγές αναφέρουν πως στη συνάντηση οι δύο πλευρές κάλυψαν διάφορα θέματα που απασχολούν και τις δύο κοινότητες, μιλώντας μεταξύ άλλων για τις εγγυήσεις τη σταθμισμένη ψήφο και το ζήτημα ικανοποίησης του αισθήματος ασφάλειας στις δύο κοινότητες .

Πολιτικοί κύκλοι βλέπουν τη συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, να εντάσσεται στις προσπάθειες του κυβερνώντος κόμματος να αποκτήσει κουλτούρα επαναπροσέγγισης και δεσμούς φιλίας με τ/κ κόμματα με τα οποία μοιράζονται κοινά οράματα. Τομέα, στον οποίο φαίνεται να υπερέχει κατά πολύ το ΑΚΕΛ.  Οι ίδιοι κύκλοι άλλωστε αναφέρουν πως αυτός είναι και ο λόγος που ο Αβέρωφ Νεοφύτου παραμέρισε τις όποιες διαφωνίες είχε με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ Νίκο Τορναρίτη -γνωστό για τις χρόνιες προσπάθειες που καταβάλλει στην καλλιέργεια της κουλτούρας της λύσης και της επαναπροσέγγισης- με αποτέλεσμα να  συνεργάζονται πλέον στενά για την επιμόρφωση των στελεχών και της βάσης γύρω από τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι δύο ηγέτες για εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση