ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ταλάτ: Στόχος μου η αναδόμηση της «ΤΔΒΚ»

Ο Πρόεδρος του ΡΤΚ απάντησε στις επικρίσεις για τις επιλογές και τους στόχους του

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε πως στόχος του αυτή τη στιγμή δεν είναι οι “βουλευτικές εκλογές” αλλά η αναδόμηση της “χώρας” και του ΡΤΚ.

Σε συνέντευξη στην Χαβαντίς, ο κ. Ταλάτ είπε ότι δεν είναι σκιώδης “πρωθυπουργός” και διερωτήθηκε εάν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Δεν ασχολείται, ανέφερε, με τα μικρά καθημερινά και έχει ενημερώσει τους “υπουργούς” στη νέα “κυβέρνηση” ότι είναι διαθέσιμος εάν χρειαστούν βοήθεια και ετοιμότητα να συμβάλει στο θέμα της οικονομικής ανάπτυξης.

Απαντώντας στις επικρίσεις εναντίον του για τις σχέσεις του με την Άγκυρα, κυρίως για τη συνεργασία με το ΚΕΕ, ο κ. Ταλάτ υπέδειξε ότι από τότε που εκλέγηκε στην προεδρία του ΡΤΚ αλλά και μετά το σχηματισμό της νέας “κυβέρνησης” δεν έχει συναντηθεί με κανέναν Τούρκο αξιωματούχο.

“Εγώ εκλαμβάνω αυτή τη στάση της Τουρκίας ότι σέβεται τις αποφάσεις που λαμβάνονται εδώ και τη βούληση όσων τις λαμβάνουν”. Ερωτηθείς εάν έλαβε κάποια υπόδειξη από την Τουρκία για τη συνεργασία με το ΚΕΕ, απάντησε: “Καμιά απολύτως. Καμιά. Μηδέν”. Σε ερώτηση εάν κι αυτό δεν είναι περίεργο, είπε ότι η Τουρκία έχει τα δικά της προβλήματα τώρα και πως αν δεν είχε ίσως και να το έκανε, ή ίσως εξαρτάται και από τον άνθρωπο, εννοώντας τον Πρόεδρο του ΡΤΚ.

Μιλώντας για τη συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς, ο Πρόεδρος του ΡΤΚ είπε πως το ΔΚ ήταν ενάντια σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης ενώ το ΚΕΕ, αν και έχουν διαφορετικές αντιλήψεις σε κάποια θέματα, έκανε προσπάθειες στη διαπραγμάτευση για να βρεθούν κοινές θέσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση