ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαψεύδονται πληροφορίες για τα νέα συντρίμμια του Boeing

Στο μοιραίο Μαλαισιανό Boeing 777 ανήκει το φτερό

ΠΗΓΗ: skai.gr

 

Δικαστική πηγή διέψευσε προηγούμενες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες νέα συντρίμμια που ενδέχεται να ανήκουν στο χαμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines εντοπίστηκαν στις ακτές του νησιού Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό.

Η πηγή αυτή μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο «διέψευσε ότι ερευνώνται αντικείμενα ή συντρίμμια που ενδέχεται να προέρχονται από ένα αεροπλάνο στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διεξάγεται» για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines.

Νωρίτερα μια πηγή που έχει γνώση της έρευνας είχε δηλώσει ότι νέα «μεταλλικά συντρίμμια» εντοπίστηκαν σήμερα από περιπατητές στην άκρη της θάλασσας στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτά προέρχονται από ένα αεροσκάφος.

Οι Μαλαισιανές αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα Κυριακή, ότι το τμήμα του φτερού μήκους δύο μέτρων που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ανήκει σε Boeing 777, όπως το μοιραίο αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες που αγνοείται από το Μάρτιο του 2014.

ΠΡΟΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Νέα «μεταλλικά συντρίμμια» εντοπίστηκαν σήμερα από περιπατητές στην άκρη της θάλασσας στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό και θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 των Malaysia Airlines τον Μάρτιο του 2014, έγινε γνωστό από μια πηγή που έχει γνώση της έρευνας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις σε αυτό το στάδιο ότι τα συντρίμμια προέρχονται από αεροπλάνο, επεσήμανε η πηγή αυτή, η οποία δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τον αριθμό ή το μέγεθός τους.

Στο μεταξύ, η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι τα συντρίμμια αεροπλάνου που εντοπίστηκαν την Τετάρτη στις ακτές του νησιού έχει ταυτοποιηθεί ότι ανήκουν σε ένα Boeing 777, τον ίδιο τύπο αεροσκάφους με αυτό της Malaysia Airlines.

«Γνωρίζουμε ότι το πηδάλιο κλίσης (flaperon) έχει ταυτοποιηθεί επισήμως ότι προέρχεται από ένα Boeing 777», δήλωσε ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών Λίοου Τίονγκ Λάι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Μαλαισία επιθυμεί να επεκτείνει την έρευνα γύρω από το Ρεϊνιόν προκειμένου να εντιπιστούν τυχόν και άλλα συντρίμμια.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο μοιραίο Μαλαισιανό Boeing 777 με τους 239 επιβαίνοντες που αγνοείται από το Μάρτιο του 2014 ανήκει το τμήμα φτερού, μήκους δύο μέτρων, που είχε εντοπιστεί προ ημερών σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Το κομμάτι αυτό, που εντοπίστηκε στο νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού ανοιχτά της Μαδαγασκάρης, είχε μεταφερθεί στη Γαλλία για να διαπιστωθεί αν προέρχεται από την πτήση ΜΗ370 της Malaysia Airlines.

Νέο τμήμα του αεροσκάφους φαίνεται όμως ότι εντοπίστηκε και την Κυριακή. Το αντικείμενο, που φαίνεται ότι είναι η πόρτα ενός αεροσκάφους, παραδόθηκε στις αρχές, και φέρει πάνω του κάποιου είδους επιγραφή.

Από την πλευρά του, ένας άνδρας, ο οποίος εργάζεται στο νησί Ρεϊνιόν, ισχυρίστηκε στη βρετανική εφημερίδα Telegraph ότι πριν από τρεις μήνες είχε εντοπίσει ένα κάθισμα στην ίδια παραλία με αυτή που βρέθηκε το φτερό.

Ο άνδρας, ονόματι Νίκολας Φεριέ, βρήκε το κάθισμα στις αρχές Μαΐου αλλά υποστηρίζει ότι «μόνο την περασμένη Τετάρτη συνειδητοποίησα από πού θα μπορούσε να προέρχεται». «Πιθανότατα να προερχόταν από αυτή την πτήση» εκτίμησε.

Ο Φεριέ όμως δηλώνει ότι έκαψε τόσο αυτό, όσο και άλλα μικροευρήματα που ξεβράστηκαν στην ακτή. «Αυτή είναι η δουλειά μου. Μαζεύω σκουπίδια και τα καίω».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση