ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πέθανε ο Άγκι, ο σκύλος της ταινίας «The Artist»

Ο ιδιοκτήτης του αναγκάστηκε να του κάνει ευθανασία, καθώς έπασχε από καρκίνο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε ηλικία 13 ετών πέθανε ο Άγκι, ο σκύλος ράτσας Τζακ Ράσελ Τεριέ που πρωταγωνίστησε στην ταινία «The Artist» του Μισέλ Χαζαναβίσιους. Ο ιδιοκτήτης του Όμαρ βον Μίλερ αναγκάστηκε να του κάνει ευθανασία, καθώς έπασχε από καρκίνο του προστάτη.

Ο Άγκι είχε γεννηθεί το 2002 και ο ιδιοκτήτης του, ένας εκπαιδευτής ζώων, τον έσωσε από καταφύγιο για σκύλους κι αφού πρώτα οι δυο προηγούμενοι ιδιοκτήτες του τον είχαν εγκαταλείψει γιατί ήταν πολύ άτακτος.

Έγινε ευρύτερα γνωστός το 2011 όταν και, σε ηλικία 9 ετών, πρωταγωνίστησε στην ταινία «The Artist», «υποδυόμενος» τον καλύτερο φίλο του κινηματογραφικού αστέρα του βωβού κινηματογράφου του Χόλιγουντ, Ζορζ Βαλεντίν -τον οποίο ενσάρκωσε ο Γάλλος ηθοποιός, Ζαν Ντιζαρντέν.

Η ταινία είχε κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 2012, ενώ στον Άγκι είχε απονεμηθεί το βραβείο Palm Dog (Χρυσός ΣκύλοΦοίνικας) για τον ρόλο του.

Είχε εμφανιστεί επίσης στην ταινία «Water for Elephants», δίπλα στην Ρις Γουίδερσπουν και τον Ρόμπερτ Πάτινσον, καθώς και σε πολλά διαφημιστικά για την τηλεόραση, αφού είχε ξεκινήσει την καριέρα του από διαγωνισμούς σκύλων.

«Ήταν το τέλειο τεριέ. Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και δεν θα ξεχάσω την αγάπη του Άγκι για τα χότντογκ και το κοτόπουλο», τόνισε η εκπαιδεύτρια του Σάρα Κλίφορντ. Όπως είχε επισημάνει πριν λίγα χρόνια ο Βον Μίλερ, ο μικρότερος αδελφός του Άγκι, ο Ντας, θα συνεχίσει στα βήματά του, έχοντας ήδη ντουμπλάρει τον Άγκι στην ταινία «The Artist».

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ