ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Μπορεί και καλύτερα!

Ικανοποίηση για τα 2 γκολ του Καβενάγκι, θετικό το ντεμπούτο Τιμούρ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Κινδυνεύει ίσως να παρεξηγηθεί και να επικριθεί κάποιος, όταν μετά από μια νίκη με έξι γκολ, κάνει αναφορά στην ανάγκη περαιτέρω αγωνιστικής βελτίωσης. Το θέμα ωστόσο, δεν έχει να κάνει μόνο με την ευχέρεια στο σκοράρισμα και ούτε εύκολο για το ΑΠΟΕΛ εξελίχθηκε το χθεσινό παιγνίδι, πέραν από το τελευταίο του ημίωρο.

Μέχρι την επίτευξη του τρίτου γκολ και την τούμπα του κορυφαίου χθες Χαραλαμπίδη στο 61ο λεπτό, το ΑΠΟΕΛ παρά τα δύο γκολ, δυσκολεύτηκε αρκετά να οργανωθεί σωστά και κυρίως να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Στηρίχθηκε περισσότερο στις στημένες φάσεις, σε κάποιες ατομικές ενέργειες παικτών του (κυρίως του Βάντερ) και εκμεταλλεύτηκε λάθη των αμυντικών της ομάδας της Πάφου.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, είχε προβλήματα στην ανασταλτική του λειτουργία και σχήμα οξύμωρο μοιάζουν, όχι τόσο τα δύο γκολ που δέχθηκε, όσο οι ευκαιρίες που δημιούργησε  ο αντίπαλος, πολλές για παιγνίδι του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα σε ομάδα επιπέδου και εκτοπίσματος Πάφου, όσο και με βάση το τελικό σκορ. Καθόλου τυχαία και η παραδοχή από πλευράς Τιμούρ Κετσπάγια, πως η έκταση του σκορ δεν συμβάδιζε με τη συνολική εικόνα του αγώνα.

Ελαφρυντικά για την εικόνα της πρώτης ώρας του παιγνιδιού υπάρχουν. Ασφαλώς και οι παίκτες έδειξαν επηρεασμένοι σε θέμα ψυχολογίας, από την απώλεια του μεγάλου φετινού στόχου τέσσερις μόλις μέρες προηγουμένως. Κάτι τέτοιο ήταν ευδιάκριτο, κυρίως μετά από λάθη ή προσπάθειες οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν.

Το αποδεικνύει επίσης η άνεση με την οποία το ΑΠΟΕΛ διαχειρίστηκε τον αγώνα και μπορούσε μάλιστα να σκοράρει περισσότερα γκολ, όταν το άγχος και η πίεση εξαλείφθηκαν μετά το τρίτο γκολ.

Πάντα η παρουσία ενός νέου προπονητή επηρεάζει ως ένα βαθμό, έστω και αν λίγα πράγματα επιχείρησε και μπορούσε να αλλάξει ο Τιμούρ Κετσπάγια μέσα σε δύο μόλις προπονήσεις.

Μην υποτιμηθούν και οι σημαντικές απουσίες χθες, ακόμη και για μια ομάδα με… βάθος στο ρόστερ όπως το ΑΠΟΕΛ. Τρεις από τις πέντε βασικές απουσίες αφορούσαν στην αμυντική γραμμή, κυρίως στα δύο άκρα, εκεί όπου επικεντρώθηκε η προσπάθεια της ομάδας της Πάφου για να επιτεθεί.

Στο τέλος της βραδιάς, τα θετικά ήταν ασφαλώς περισσότερα. Πέραν από τους τρεις βαθμούς, ήταν μια εντυπωσιακή νίκη, ότι καλύτερο σε θέμα ψυχολογίας και με τα όσα προηγήθηκαν της αναμέτρησης αυτής. Πέραν από τη δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, το ΑΠΟΕΛ κέρδισε ξανά το χειροκρότημα του κόσμου του, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πως επιλογές υπάρχουν και πέραν των… εμμονών του προηγούμενου προπονητή και με την επιστροφή των τραυματιών τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερα.

Κέρδος και ο Φερνάντο Καβενάγκι, όχι γιατί απλά σκόραρε δυο γκολ στο ντεμπούτο του, αλλά γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα ποδοσφαιριστή, έστω της δεδομένης αξίας του Αργεντίνου, να κάνει θετικό ξεκίνημα, σε μια ομάδα η οποία άμεσα χρειάζεται τη βοήθεια του, ειδικά στα πιο δύσκολα που ακολουθούν.

Κέρδος και για τον Τιμούρ Κετσπάγια η νίκη χθες και ας μην μπορούσε να κάνει «μαγικά» σε δύο μόλις προπονήσεις. Η καλή αρχή ωστόσο, θα τον βοηθήσει στη συνέχεια, σε κλίμα ηρεμίας και καλύτερης πλέον ψυχολογίας να δουλέψει, προκειμένου να περάσει τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία και να αλλάξει, στο μέτρο του δυνατού, αυτά που ο ίδιος θέλει.

Ειδικά τις επόμενες μέρες, χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις για δύο εβδομάδες και παρά την απουσία αρκετών διεθνών από τις προπονήσεις.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση